Norrman tar över som vd på X Shore: ”Känner mig hedrad”

Med ett CV innehållande allt från snowboarding till återvinning och skogsbruksdigitalisering är René Hansen är en mångsysslare av rang. Nu tar han över rollen som ny vd på elbåtstillverkaren X Shore.

X-Shore-XShore-Ny-VD-Rene-Hansen-Norrman
X Shores nya vd René Hansen har en mångsidig bakgrund innehållande allt från jordbruksdigitalisering till återvinning och världsledande snowboardmärken. Foto: X Shore/Anton Enelöv

Lite drygt en månad har passerat sedan Jenny Keisu lämnade sin post som vd på X Shore. Hennes namn hade då blivit näst intill synonymt med bolaget tack vare de enorma mängder kapital hon lyckats samla in och den stadiga kurs man lyckats hålla.

Nu är processen med att söka en ny vd över. Under torsdagen tillkännagav man att norrmannen René Hansen tar över rodret för den svenska elbåtstillverkaren.

– Jag känner mig hedrad över att kliva in i rollen som VD på X Shore. Deras outtröttliga engagemang för hållbarhet, design och utmärkta produkter går helt i linje med mina egna värderingar. Tillsammans kommer vi att driva vår mission framåt, säkerställa att X Shore fortsätter att vara ledande inom skapandet av en fossilfri och naturpositiv miljö, skriver X Shores nytillträdda vd, René Hansen i ett pressmeddelande.

Hansen kommer från en bakgrund av flera storbolag. Nu senast som toppchef på det multinationella skogsbruksbolaget Stora Enso. Dessförinnan har han haft likande roller på bland annat den norska gödningsjätten Yara och alpinsportsgiganten Burton Snowboards.

Kliver på en skuta i motvind

X Shore har, som Hamnen tidigare berättat, drabbats hårt av rådande världsekonomi och har tvingats till stora sparåtgärder. Inte minst i sin produktion där man tvingats dra ner på anställda samtidigt som man haft svårighet med att färdigställa och sjösätta de båtar som beställts.

Trots detta har man satsat stort och under det senaste året annonserat två nya modeller, X Shore One och X Shore Pro.

Nu hoppas man att René Hansens erfarenhet ska driva på och ta bolaget vidare.

– Vi tror att hans ledarskap kommer att driva oss till nya höjder inom teknologi, design och hållbarhet. Det finns en mycket stark efterfrågan på X Shores modeller, och vi kommer att samarbeta mycket nära med René för att få ut våra båtar på vattnet över hela världen, säger Jon Roskill, styrelseordförande för X Shore.