Monaco förvandlas till 155 m lång superyacht med racerbana

view-1
Yacht island design

view-1För dem som förälskat sig i Monaco men vill slippa alla turister finns nu en lösning – att köpa en minikopia av stadsstaten placerad på en 155 meter lång superyacht. Här finns badstrand, racingbana och självklart – casino.

Det brittiska företaget har tagit yachtdesign till en ny nivå. De vill låta oss konsumenter slippa att välja mellan att köpa en superyacht, en egen ö eller stad genom att kombinera alternativen.

Kompromisser är ju sällan bra och jag är något tveksam hur ett slutresultat av den här produkten skulle bli. Men strunt i verkligheten, konceptet är fantastiskt på ritbordet.

”Fartyget” heter ”The Streets of Monaco” och har det mesta som den verkliga staden kan erbjuda. Till exempel kan man köra bilrace på en exakt kopia av banan som går genom Monaco. Skillnaden är bara att man kör go-cart istället för Formel 1-bilar.

För att undvika känsla av jordskalv i ”staden” har man gjort sitt bästa för att eliminera påverkan av vågor genom att bygga ett katamaranskrov med den så kallade ’”swath”-metoden (small waterplane area twin hull). Det innebär att man sänker ner de båda skroven under ytan för att minska rörelserna i vågorna. Enkelt förklarat  – en ubåt på djupt vatten påverkas inte av vågor, detta är som att bygga en plattform ovanpå två utbåtar. Metoden används på flera stora fartyg, inte minst i forskningssammanhang.

Klara nackdelar med tekniken är djupgående och mycket motstånd genom vattnet, vilket således borde begränsa vistelser i skärgården samt snabba och bränsleeffektiva turer till havs.

Nog om trist teori. Ovan ytan finns bra ytor för herrskap och gäster. Gästsviterna i hotellet är på 135 till 356 kvm. Ägarna själva får husera på 1 460 kvm, fördelat på tre däcksplan. Självklart finns privat hiss mellan däcken.

Totalt finns det plats för herrskap och 16 gäster, samt 70 besättningsmedlemmar. Priset är ännu okänt.

view-1

Mer info:
https://en.wikipedia.org
www.yachtislanddesign.com

Här kommer ytterligare några modeller:
02-1

04-1

02

06