Mässa med fokus på möten och lyx

Stort och lyxigt på Scandinavian boat show. Foto: Stockholmsmässan

Stort och lyxigt på Scandinavian boat show. Foto: Stockholmsmässan
Stort och lyxigt på Scandinavian boat show. Foto: Stockholmsmässan

Scandinavian Boat Show trotsar både höstmörker och försäljningssiffror och satsar på lyx och snygg design på Stockholmsmässan i början av november. Cirka 100 motor- och segelbåtar visas upp – flera av modellerna är helt nya.

Scandinavian Boat Show på Stockholmsmässan i Älvsjö är Nordens mest exklusiva båtmässa inomhus med fokus på större segel- och motorbåtar.

Här måste båten vara minst 7 meter för att platsa och ombord på de här lite lyxigare båtarna ingår tvättmaskin, mikro och isskåp som standard, liksom ofta en vin- eller champagnekyl.

Lyx och stora båtar i all ära, mässan vill i första hand vara en träffpunkt för alla riktigt båtintresserade.

– Vi har haft en av de finaste somrarna på länge, med ett helt fantastiskt båtliv. Det var längesedan jag upplevde en sådan intensiv båtsäsong och när den nu är över ger vi alla båtentusiaster en chans att fortsätta träffas och umgås under några dagar och samtidigt uppdatera sig om det senaste, säger Thomas Sandberg som är projektledare för Scandinavian Boat Show.

Delphia 1050 är en av mässnyheterna.

Delphia 1050 är en av nyheterna som visas på mässan…

Dufour visar två nya modeller.

… och Dufour visar två nya modeller.

Cirka 100 båtar får plats i mässans A-hall. Bland motorbåtarna finns flera nyheter – bland annat visas Delphia 1050 och Delta 26 för första gången. Även bland segelbåtarna visas många nyheter, bland annat två nya Dufour-modeller, Elan 210 och Malö 37. Svenskbyggena Comfortina 39 och Arcona 410 gör premiär inomhus.

Förutom stora och lyxiga båtar bjuds mässbesökarna också på nästa års sjö- och strandmode samt tillbehör.

I Yacht club

Vila fötterna och träffa likasinnade i populära Yacht Club.

Mässhallens ena långsida upptas av populära Yacht Club, där mässbesökarna både kan vila fötterna och mingla, prata båt och få något att dricka. Här bjuds det också på intressanta föredrag och scenshower.

Samtidigt som Scandinavian Boat Show pågår också mässorna Mitt Kök och Allt för Hälsan. I år är det dessutom premiär för Winter Show med inspiration inför vinterns äventyr. Den mässan pågår den 11–13 november och samma biljett gäller som för Scandinavian Boat Show.