Marell 850 WA – ny svensk machobåt

 

Förarplats i mitten, djärva linjer och ett akterdäck stort som ett salsgolv. Det är lösningar som får Marell 850 WA att sticka ut i plåtbåtsdjungeln.

Se videon med våra första intryck av Marell 850 WA!

Efter framgångarna med Marell 650 laddar nu Marell Boats om och kommer med en ny modell som bjuder en rad annorlunda lösningar.

Marell 850wa, som den heter, är god för farter upp mot 60 knop med den rekommenderade bestyckningen (2 x 250 hk). Men viktigare är att den ska vara trygg och värdig i farter kring 50 knop.

Därför har stor möda har lagts på att skapa en bra förarmiljö. Som förare sitter man rakt över centrumlinjen och har en passagerarstol snett bakom sig på ömse sidor. Allt detta i gott skydd från fartvind och rykvatten.

Breda gångbord
Utöver detta finns ytterligare tre sittplatser i form av en soffa. På bästa walk around-manér kan man ta sig snabbt och enkelt mellan fören och aktern längs breda gångbord på sidorna.

I en lång rad annorlunda och fräcka lösningar noterar vi att aktern är utformad som en stor plattform som underlättar vid akterförtöjning såväl som vid bad och vattensport samt när man som sportfiskare vill ha gott om svängrum för agn och krok.

Ur vägen!
Räckena runt båten är försänkta i ett dike i relingen och därmed både greppvänliga och stadiga att kliva på.

Marell 850 byggs även i en version med hytt. Här är första bilderna. 

Marell 850wa kommer att premiärvisas för allmänheten på båtmässan Allt för sjön i Älvsjö den 5–13 mars.

Se första gångbilderna på Marell 850WA!!