Marell 850 WA – bön är hörd!

Den är Sveriges nya machobåt med möjligheter, toppfart och utformning utöver det vanliga. Gustav Morin myser ombord på nya Marell 850 WA och glädjer sig över finesser som är sällsynta i båtbranschen.

Allt är inte gjort. Det finns alltid massor att förnya och förbättra. Hör och häpna alla traditionalister, men så förhåller det sig även i båtbranschen. 

Nu kanske många tycker att en högfartsbåt med dubbla jätteutombordare på häcken inte andas framtid. Men vare sig man gillar det eller ej, så verkar hästkraftskapprustningen aldrig sluta – det står klart att folk fortfarande trånar efter fart och acceleration. 

Det kan man ju inte minst se på genomslaget som våra videor fråm Miami Boat Show har fått:
Video när vi åker nya Nor-Tech med 5 x 400 hk! – 45 000 klick på tre dagar.
Video när vi testar Miamis galnaste fiskebåt med 4 x 627 hk! – 40 000 klick på två dagar.

Med svenska mått mätt är Marells nya 850 WA en värsting och är man ute efter en högprestandabåt med inbyggda säkerhetsmarginaler, så är detta ett ganska nydanande alternativ. 

Vi har tidigare berättat om de grundläggande innovationerna om Marell 850 WA:
Se första renderingarna på Marell 850 WA.
Första bilderna på Marell 850 WA i hög fart!

Bara en sådan sak som att man har trim och lift (!) tillgänligt via pekfingrarna bakom ratten och att man försett vindrutetorkarna med spolarvätskedusch – är en värt en liten applåd.

Racerbåtar har haft lift så länge alla levande racinglegender kan minnas men av någon anledning verkar alla båttillverkare tycka att vanliga båtåkare är för korkade för att förstå vinsterna av att kunna hissa sin motor – att olika farter och gånglägen kräver att riggen får arbeta i olika vinkel och höjd för att prestera på topp.

Nu ska det bli ändring på det.  I alla fall om jag får bestämma. Och om Marell får figurera som måttstock.

Frågan om vindruteduschen är också intressant. Det har säkert suttit på bilar senaste 70 åren. Men på båtar har det aldrig behövts. Eller?

Vem har intalat båttillverkarna den idiotiska devisen? Vem har bestämt att det är okej att gå ut och torka rutorna så fort man fått lite saltstänk på vindrutan? Det är ju pinsamt att man ska behöva applådera när en tillverkare installerar detta. Men jag gör det ändå, nu när Marell tagit steget.

Marell 850 WA har många fler finurliga lösningar och funktioner än vad jag hittills nämnt. Om dessa berättar jag mer i videon ovan. Där får ni också höra om priset, max motorstyrka och toppfart.