Londonmässan satsar stort

London Boat Show 2009
London Boat Show 2009

London Boat Show 20092009 års första båtmässa drar igång den 9 januari och pågår till den 18 januari. Det är London International Boat Show som har höga förhoppningar, men är osäkra på vad som kommer att hända. Aldrig tidigare har så många lyxiga motorbåtar visats på en och samma båtmässa.

Största och lyxigaste motorbåtarna som visas på London International Boat Show är Sunseeker på 121 fot. Den har tre däck och kostar 11, 5 miljoner pund, cirka 125 miljoner svenska kronor. Sunseeker ställer även ut en något mindre variant på 111 fot som kostar sju miljoner pund.

Princess ställer ut minst fyra nya lyxbåtar, inklusive V85:an som går lös på 4 miljoner pund.

Annars är det som vanligt på en stor mässa som London International Boat Show – hundratals båtar, allt från historiska kopior och segelbåtar till mer vardagliga motorbåtar.

Den minsta och billigaste är en 5 fot lång segeljolle för barn, till en kostnad av 500 pund.

London International Boat Show är till viss del även en flytande båtmässa. 28 båtar ligger i vattnet vid Royal Victoria Dock. Det är samma antal som förra året men i snitt är båtarna 32 fot längre. Även här ett exempel på att branschen går mot större och dyrare båtar, trots tuffa tider.