Livet på kanalen blev hans väg ur livskrisen

En video om livet ombord på en engelsk kanalbåt. Men mest om hur det nya boendet mitt i naturen på en liten yta med få saker blev vägen ur en svår depression. Välkommen ombord på Daves narrowboat.

Narrowboat_boende
eo om livet ombord på en engelsk kanalbåt. Men mest av allt om hur det nya boendet mitt i naturen på en liten yta med få saker blev vägen ur en svår depression. Välkommen ombord på Daves narrowboat.

Planen var spikad. Dave och hustrun skulle flytta utomlands när hustrun rycktes ifrån honom. Resten är en mörk historia om hur han går in i en depression och utfattig tvingas bo övernatta på soffor hemma hos vänner utan någon synbar ljusning i horisonten.

Se också:
Harmoniskt båtliv på den engelska landsbygden
Heltidsboende på en engelsk kanalbåt

Vilken tråd i detta mörker som sedan ledde till livet ombord på en engelsk kanalbåt är oklart. Klart är dock att det blev räddningen i hans liv. Ett liv som nu präglas av lugnet längs kanalerna på den engelska landsbygden. Men också ett liv som är befriande avskalat och enkelt på en liten boyta med få prylar. Men desto större naturupplevelser.

Krävande och givande

Här har Dave sålunda funnit sig tillrätta. En tillvaro som kan vara krävande när det gäller att ta sig till mataffären, samla ved till kaminen, vårda och underhålla dieselmotorn och hålla kölden stången på vintern. Men som allt sammantaget ändå är värt besväret. Mitt i allt detta driver Dave också en Youtube-kanalen ”Inspired by Nature” vars budskap är klart och tydligt. Att naturen är medicin för själen.

Flytten ombord på en kanalbåt blev vägen ur krisen för Dave.

I all enkelhet

Båten är alltså en engelsk kanalbåt, eller narrowboat, på 57-fot som är enkelt inredd med vedspis och solceller som klarar att försörja datorn och kylskåpet. Men inte så mycket mer. Matlagning sker på en effektiv och pålitlig gasolspis.

Häng med när Youtube-kanalen Exploring Alternatives bjuds ombord!