Lista: Här är träbåtsevenemangen du inte får missa i sommar!

Fram med kalendern! Här listar vi träbåtsevenemangen du inte får missa i sommar. Från eskadrar till utställningar och jubileum. Saknar du någon? Hör av dig till oss!

Foto: Veteranbåtsklubben/Pierre Dunbar

Sommaren spenderas bäst på sjön och en dag på sjön spenderas kanske bäst i en smäcker träskuta. Det näst bästa alternativet är att beskåda desamma. Motor Yacht Society (MYS) ger oss en överblick va sommarens aktiviteter med länkar till intresseanmälningar.

Tycker du att det saknas något evenemang? Skicka ett mejl eller lägg en kommentar på vår Facebooksida!

Här följer några höjdpunkter, se en lista vi löpande kompletterar i slutet av artikeln:

Veteranbåtsfestivalen i Wasahamnen – 7-9 juni

Foto: Veteranbåtsklubben/Pierre Dunbar

En chans för alla att spana in några av de vackraste exemplaren flytetyg som byggts under det senaste århundradet. Ett måste för den som vill se så många och olika båtar som det bara går!

Träbåtsfestivalen i Skärhamn – 5-7 juli

Varje sommar flockas båtälskare och kulturentusiaster till Skärhamn för att uppleva en av Sveriges mest älskade marina evenemang – Träbåtsfestivalen. Denna årliga fest är en hyllning till den traditionella konsten av båtbyggeri och den unika själen hos träbåtar. En folkfest som i år firar 30 år!

MYS Racereskader – 5-7 juli

Råkar man av en händelse befinna sig på ost- snarare än västkusten under dagarna 5-7 juli och därav missar träbåtsfestivalen i Skärhamn ska man inte misströsta. Samma dagar äger nämligen MYS Racereskader rum.

Färden startar under fredagen den 5 juli vid Kungliga Motorbåtsklubbens brygga på Djurgården och gör flera stopp på vägen. Rörgrund blir basen med två övernattningar och dagsutflykter till vad man nu tror kommer att vara trakterna runt Sandhamn.

Anmälan hittar man här!