Linjett 39 vinner European Yacht of the Year

Så här ska en ”Family Cruiser” se ut enligt de tolv seglingsjournalister som utnämnde Linjett 39 till European Yacht of the Year.

Linjett_39_segling_for

Den som är ute efter ett “strykjärn” till segelbåt med raka skrovsidor, rak stäv, chines och extremt bred akter får leta vidare. Linjett 39 håller stilen och gör det bra.

Så sade Hamnens Claes Olivecrona efter att ha testat Linjett 39 och fattas bara. Detta anrika varv har överlevt allt från världskrig till pandemier och gjort det med den äran. Hela tiden med anpassning till skiftande krav. Eller “genom att vara modern utan att hänga på trender”, som man utrycker det på sin hemsida.

Se också:
Linjett 39 – första intrycken från testen

Nu får han medhåll av 12 andra båtjournalister som till och med går så långt att de utnämner Linjett 39 till European Yacht of the Year i klassen Family Cruisers. Som Hamnen också har konstaterat så har Linjett 39 en inredning i världsklass. Till detta kommer seglingsegenskaper som inte skäms för sig, eller som Olivecrona uttryckte det efter avslutad testsegling.

Passar svenska skärgårdarna

– Man kan säga att den är anpassad för ett specifikt användningsområde. Är man ute efter en båt med gott om plats för åtta personer för vilda surfar på slörarna får man leda vidare. Här snackar vi om en något smäckrare båt som är anpassad för våra skärgårdar och som inte nödvändigtvis tvärstannar bara för att det blir stiltje i ett trångt sund. Den har en inneboende levande kraft som är mäktig. Undanvind och friska slörar är ju inte allt.

Linjett 39 har allt som man kan förvänta sig av en riktig family cruiser enligt juryn som belönade den med titeln European Yacht of the Year.

Glad vinnare

– Vi är så otroligt glada att ha vunnit detta prestigefulla pris, speciellt eftersom det sammanfaller med vårt 50-årsjubileum. Det är stort att få den typen av erkännande från Europas tolv mest respekterade seglingsjournalister och att Linjett 39 fick så fina recensioner. Vi vill tacka alla som stöttar Linjett och gör det möjligt för oss att vara där vi är idag, säger Markus Gustafsson, VD, Linjett Yachts.

Anrikt varv

Linjett firar i år 50-årsjubileum och har sedan starten 1973 producerat över 900 båtar. Den familjeägda verksamheten bedrivs utanför Norrtälje på Sveriges äldsta båtvarv med anor från 1886. Linjettvarvet är ett modernt fullservicevarv där allt sköts i egen regi från utveckling till eftermarknad.