Kända långseglarna satsar på en 60-fots trimaran

Världens största seglande Youtubekanal med 1,86 miljoner prenumeranter och 90 000 avverkade sjömil seglar vidare. Nu i en minst sagt extrem kolfibertrimaran.

Sailing_La_Vagabond_ny_trimaran
Världens största seglande Youtubekanal med 1,86 miljoner prenumeranter och 90 000 sjömil seglar vidare och från och med nu i en extrem kolfibertrimaran.

Det som började för sju år sedan i liten skala med två videobloggande noviser i en liten enskrovsbåt har växt. Och det med besked. Nu, 90 000 sjömil senare står Elayna Carausu och Riley Whitelum bakom världens största seglande Youtubekanal med svindlande 1,86 miljoner prenumeranter.

Mer från Sailing La Vagabonde:
Kända långseglarna testar James Bonds ikoniska båt
Greta Thunberg seglar hemåt med världskända Youtubers
Yrvind intervjuas av världskända Youtube-seglarna

Under tiden har det unga paret också växt till en hel småbarnsfamilj. Ständigt i behov av allt större båtar. Senast i en katamaran signerad av det franska varvet Outremer vilket många trodde skulle vara slutmålet. Men icke.

Drömbåten tar form

I denna video får de se sin nya 60-fots trimaran från Rapido för första gången när den som bäst håller på att färdigställas på varv i Vietnam. Ett minst sagt extremt bygge redan i grunden. Men som också sticker ut när det gäller färgval såväl invändigt som utvändigt.

Extrem snabbseglare

En ny resa tar sålunda sin början. En resa i en vinthund till snabbseglare som  kommer att utöka de redan avverkade 90 000 sjömilen i rask takt.

Första mötet med den nya båten börjar 10 minuter och 12 sekunder in i videon.