Hjuvik BK tog hem totalsegern i Allsvenskan Segling

Hjuviks Båtklubb blev Allsvenska mästare efter en storslagen vinst i Strängnäs. Nu får de, tillsammans med Sotefjorden och KSSS, chans att visa prov på sin förmåga i Sailing Champions League 2024.

KSSS

Det var en storstilad seger Hjuviks BK lyckades kamma hem under årets säsongsfinal i Allsvenskan Segling. Helgen bjöd på lätta vindar och trots vissa svårigheter att få fart i båten under de första racen vann Hjuvik hela 7 av de totalt 16 seglingarna.

– Första dagen var väldigt lurig, då hade vi inte riktigt hittat hur vi ville segla. Vi har haft kul tillsammans men det har varit lite fight i båten också, säger Filip Karlsson och skrattar.

Men när det väl blev dags för final och dubbla poäng stod på spel satt allt som det skulle.

– Vi kände att vi hade bra fart i finalen och Isabelle gjorde några riktigt bra calls i början som gjorde att vi fick några meter och sen kunde vi hålla det, fortsätter Filip.

Besättningen från Hjuvik bestod av Isabelle Bergqvist, som bland annat var med i klubbens tjejbesättning och vann finalen av Womens Sailing Champions League 2021, Joe Burns vid rodret, Julia Stålberg och Filip Karlsson.

Läs även:
Ladda för spänning – i helgen avgörs Allsvenskan Segling 2023

Hård fight om platserna till SCL

Göteborgsklubben kom iväg bra i starten och blev inte hotade under hela seglingen. Men om de resterande platserna var kampen hård. En tredjeplats till Sotefjorden gav en andraplats i totalen och KSSS som lyckades segla in precis före gjorde ett hopp i poängtabellen från sjätte till tredje plats och säkrade därmed även de en inbjudan till att delta i Sailing Champions League 2024.

Ett sammandrag från helgens seglingar och den spännande avslutningen på årets Allsvenskan Segling går att se på TV4 Play.