Tillfälle: Köp en egen ö med kungen som granne!

En egen ö med Hans Majestät som granne – ett drömhem för skärgårdsälskaren? Utterholmen i Mälaren är något helt unikt och ett fritidshus som alla med en kärlek till vatten borde se.

Ege-o-till-salu-vid-drottningsholms-slott-i-malaren-stockholm
I köpen ingår fritidshuset, gäststugan, bryggan och två öar! Foto: Mäklarringen

Detta gäller visserligen inte ett flytetyg men ibland kan vi bara inte hålla oss. Här är nämligen ett sommarställe som de flesta med förkärlek till sjö och skärgård skulle ge en arm och ett ben för. Eller varför inte – gud förbjude – ersätta båten på ålderns höst men fortfarande ha närhet till vattnet?

Att kalla Utterholmen, som säljs av Mäklarringen, för ett hus är att ta i. I själva verket handlar det om en liten stuga. På köpet får man dessutom en gäststuga, ett litet lusthus, bryggaltaner och just det – ön som dessa ligger på.

Detta smultronställe ligger dessutom inte beläget i någon obskyr insjö två timmar från närmsta civilisation. Även om det kan vara en dröm det med. Nej, här delar man farvatten med ingen mindre än Hans Majestät Carl XVI Gustaf. Öarna som ingår ligger nämligen en knapp sjömil från kajen nedanför Drottningholms slott.

Läs även:
Husdröm för skärgårdsälskaren – här får du ön på köpet
33 miljoner – ikoniska villan vid Baggensstäket är till salu
Husdröm för skärgårdsälskaren – vattenvilla mitt i Stockholm

Skärgårdstrafik i direkt anslutning

Idyllen nås lätt från Stockholms innerstad genom en båtresa till Drottningholm med ett av de historiska fartygetn S/S Drottningholm eller M/S Prins Carl Philip. Förutom de finare av färdmedel får det också att ta sig till Kungshättans brygga, som ligger i närheten av ön, med de vanliga SL-båtarna.

Ut till själva ön tar man sig givetvis med egen båt.

Marken är friköpt och här får man sannerligen en avkopplingsplats utan paritet mitt i vackra Mälaren.

Vad prislappen landar på är ännu inte bestämt men vad det inte råder några tvivel om är att köparen får ett eget litet paradis på jorden. Foto: Mäklarringen