Han byggde sin egen evighetsbåt – följ med på jungfrufärden

”Bara du kan få dina drömmar att besannas” – en sådan kylskåpsmagnet har nog de flesta sett. Färre är de som anammar uppmaningen. En som däremot gör det är uppfinnaren, och tillika youtube-profilen, Daniel Riley.

Daniel Riley gör det igen – denna gången byter han V8 mot eldrift.

Det gäller att ha många strängar på sin lyra. Något som Daniel Riley bakom Youtube-kanalen Rctestflight utan tvekan har. Sist vi besökte denna skattkista av hembygda vansinnesprojekt var det för att få se en SUP-bräda utrustad med V8 motor.

Denna gång har Riley valt den helt motsatta approachen.

Nämligen att på egen hand bygga en eldriven båt som alstrar all sin energi från solen. Framgång eller fiasko? Det får videon visa!

Att bygga en eldriven båt är onekligen en utmaning.

En dröm om att kunna ta sig hur långt som helst så länge solen skiner. Det är visionen som låg till grund för projektet. Medan Daniel Riley konstaterar att segelbåtar kunnat göra detta sedan urminnes tider så är man då beroende av vinden.

I jakt på el eldrivna drömmen köpte han en gammal Boston Whaler Super Sport på knappa fyra meter. Medan han emellertid erkänner att modellen han valt var långt ifrån den optimala för ändamålet då de är byggda för stabilitet i höga farter snarare än effektivitet i låga. Därtill var baljan i allt annat än vad som skulle kunna beskrivas som nyskick och framför sig hade Daniel Riley nu en relativt rejäl renovering.

Sagt och gjort, när båten blev sjöduglig och solcellerna monterade var det dags att ge sig ut till sjöss. En jungfrutur som alla följare gladeligen fick följa med på – och så även vi, se klippet nedan!