GKSS-besättning klar för Womens Sailing Champions League

Rutin, tålamod och hårt arbete. Det var vad som låg bakom GKSS seger i Women on Water som avgjordes i helgen på Riddarfjärden i samband med Stadshusregattan.

GKSS_women_on_water
Med segern i Women on Water kom också en en plats i finalen av Womens Sailing Champions League i september..

Men det stannar inte där. Med segern kom också en en plats i finalen av Womens Sailing Champions League i september.

Se också:
Bildextra: Helgens båtfest på Riddarfjärden från vattnet!

– Det var hårt jobb i alla race. Det har varit svårt ute på vattnet. Vinden har kommit och gått. Det har varit väldigt mycket vrid, men vi har lyckats hålla ut och avsluta på topp, så det känns väldigt bra, säger Julia Carlsson.

”Som turister”

Lördagen bjöd på sol, värme och vindar runt 3–5 m/s. Då var det också mycket folk som följde seglingarna. Med söndagens regn glesades publikleden ut något och det bjöds något lättare vindar.

– Det har varit väldigt fint att segla utanför Stadshuset och bland alla fina båtar. Vi har känt oss lite som turister och fotat och filmat, säger Beata Thörneman, rorsman ombord på GKSS, och fortsätter:

Analyserar lagom

– Vi har pratat väldigt mycket och försökt analysera, men inte överanalysera. Vi har lärt av våra misstag och hållit humöret uppe. Vi har ganska mycket rutin och även seglat mycket ihop. Det är några anledningar till att vi tog hem detta.

Rutinerade och dedikerade

För GKSS seglade, förutom nämnda Julia och Beata, även Johanna Thiringer, Louise Lindkvist och Amanda Ferdinandsson.

Saken är klar – GKSS kniper en plats i finalen av Womens Sailing Champions League.

Tvåa på Riddarfjärden blev något överraskande Värmdö JS med Isabelle Lindsten som rorsman och trea blev Ekerö BK med Sanna Häger.

Sex spikar

Totalt avverkade varje besättning nio race under helgen. Och de fem bästa möttes sedan i en final. Julia Carlsson och GKSS vann sex av sina tio race och slutade fem poäng före Värmdö.

Champions Leauge nästa

GKSS blir därmed en av två svenska besättningar i finalen av Womens Sailing Champions League som avgörs i danska Sundby 14–17 september. Den andra svenska klubben som är klar för finalen är Åmålsvikens SS.