Bildextra: Helgens båtfest på Riddarfjärden från vattnet!

Stadshusregattan var inget annat än en succé. Fotografen Lasse Eklöf var på plats och fångade några av Sveriges mest enastående båtar och seglare på bild. Se dem i bildspelen nedan!  

Foto: Lasse Eklöf

Stora som små lockades till Riddarfjärden för att se några av Sveriges mest enastående båtar. Hundraåriga segeljakter utkämpade en regatta som få andra där fernissa, vita segeldukar och slanka linjer stod i fokus. Tre saker som gör sig otroligt väl på bild. Fotografen Lasse Eklöf tog därför med sig sin kamera och begav sig ut på vattnet för att fånga en båtfest som sällan skådats.

Stora som små båtar gästade regattan!

Men förutom de klassiska båtarna gästades även Riddarfjärden av kappseglingsevenemanget Women on Water där uteslutande kvinnor ställs mot varandra i J/70-båtar. Kappseglingarna var tuffa och likar de som seglas i Allsvenskan. Vann till sist gjorde dock GKSS som därmed säkrat en plats i Women´s Sailing Champions League.

– Det har varit väldigt fint att segla utanför Stadshuset och bland alla fina båtar. Vi har känt oss lite som turister och fotat och filmat, säger Beata Thörneman, rorsman ombord på GKSS.

Med i besättningen var Julia Carlsson, Beata Törneman, Louise Lindkvist, Johanna Thiringer, och Amanda Ferdninandsson.

Läs även: 
Stjärnspäckat på Stadshusregattan – Svanevit gästar jubileet
Båtfest på Riddarfjärden när stadshuset firar 100 år

En helg med mer än bara träbåtar

Seglingarna under Women on Water var såväl jämna som spännande!