Frank Anderssons mäktiga muskelbåt är till salu

Den som vill hålla en låg profil i sommar får buda på något annat. Frank Anderssons V8-mullrande muskelbåt syns och hörs mer än det mesta.

Frank_Anderssons_bat_inledning
Brottaren Frank Anderssons Baja 35 Outlaw Lucky 7s är till salu.

Den syns och hörs. Och det med besked. Det vet vi eftersom vi var med ombord när det drog ihop sig till start i Powerboat Weekend 2016. Ett arrangemang som samlar det mesta av det bästa av landets muskelbåtar. Och där denna Baja 35 Outlaw Lucky 7s ändå lyckades överglänsa det mesta. (Se intervjun med Frank Andersson.)

Se också:
Poker Run – intervju med båtmännsikan Frank Andersson
Frank Anderssons båt i högfartsdrama vid Sandhamn

Bakom ratten stod satt den nu avlidne brottarkungen Frank Andersson som där och då hade levt ”alldeles för länge utan båt”. Men som nu njöt av mullret av sina dubbla V8-maskiner (2 x 825 hk).

Allvarlig incident

Så långt allt frid och fröjd. Men det var under under fartfestens andra dag som något höll på att gå riktigt fel. I en video ser det ut som föraren på Franks båt (oklart vem som körde) plötsligt ger full gas med dreven rejält uttrimmade. Båten träffar en stor våg och lyfter med fören rakt upp mot skyarna. Landningen blir högst otrevlig varpå båten skär snett och i nästa skede var en förödande krock inte långt borta.

”Ingen farttävling”

I grunden är Powerboat Weekend en eskader snarare än en farttävling. Mer än något annat så handlar det om att landets mest spektakulära muskelbåtar ska få träffas och snöa in groteska muskelbåtar med hysteriskt mycket power i motorrummen.

Frank Anderssons Baja 35 Outlaw Lucky 7s är till salu. Auktionen avslutas torsdag den 11 maj klockan 11.25.

Nu är alltså båten, som nu har hunnit bli 15 år gammal, till salu. Under senare år ska den ha använts mycket sparsamt. Enligt uppgift ska den också vara god för 100 knop vilket är betydligt mer än det 80 knop som Frank Andersson uppgav när det begav sig.

Auktionen avslutas torsdag den 11 maj klockan 11.25. Se annonsen här.