Första rörliga bilderna på Mercedesbåten

Här är de första rörliga bilderna på den omsusade Mercedesbåten. Bilder som väcker fler frågor än de besvarar.

För två veckor sedan rapporterade Hamnen.se om att den första Mercedesbåten äntligen var klar för leverans. Detta efter en lång utvecklingsprocess med många testkörningar och korrigeringar.

Nu kommer också de första rörliga bilderna och en hälsning från varvet att detta är en mycket unik båt som bjuder många läckra detaljlösningar och som både är vacker och praktisk.

En stilla undran
Det förstnämnda låter vi bli att kommentera. När det gäller det andra – huruvida Mercedesbåten, eller Arrow 460GT, som den egentligen heter, är praktisk eller ej har vi några undringar i all ödmjukhet.

Är det inte väldigt svårt att ta sig fram på fördäcket på de näst intill obefintliga skarnäcken? Speciellt som det inte finns något räcke att hålla sig i.

Den alternativa vägen, via en lucka i överbyggnadens framkant, verkar också krånglig men där kan man i alla fall slänga ner packningen innan man balanserar vidare på skarndäcket.

Väl framme blir nog klivet iland en utmaning om man har lagt till med fören mot land. Och en sak till: Var fäster man fendrarna?

Båt för två…
Och en till: Vart sitter man om man vill vara fler än två ombord och inte vill gömma sig i ruffen?

Båten är ett resultat av ett tätt samarbete mellan Silver Arrows Marine och Mercedes-Benz. Linjerna har inspirerats mycket av Mercedes racerbil Silver Arrow från 1930-talet.

Mer om Mercedesbåten här:
Första Mercedesbåten klar för leverans.
Mercedesbåt i 30-talsstil. 
Mercedesdesignad monsterbåt blir verklighet.