Formel 1 – Erik Stark har slagläge på VM–titeln!

Efter en stark säsong har italienaren Alex Carella bara ett par hinder på vägen mot en fjärde VM-titel. Svårast blir att hålla den formstarka och supertaggade svenska föraren Erik Stark bakom sig.

Morgondagens deltävling, den näst sista i Formel 1–VM 2017, ser ut att bli en riktig rysare. Av de 21 förare som är anmälda till denna drabbning så är det tre som har VM-titeln inom räckhåll.

Bäst till ligger italienaren Alex Carella som har chansen att säkra VM-titeln redan i morgon. På andra respektive tredje plats i tabellen finns svenskhoppet Erik Stark och fransmannen Philippe Chiappe som båda har visat att de inte tänker vika sig en tum i kampen om VM-titeln.

Erik Stark (t.v.) och Jonas Anderson är sveriges hopp i morgondagens F1-race.

Tvärt om satte de sig båda i respekt under de första tidsträningarna på morgonen genom att notera den snabbaste respektve den näst snabbaste tiden.

Carella gav svar på tal
På eftermiddagen gav dock Carella svar på tal med en tid som var bättre än svenskens. Men än med bara några minuter kvar på tidsträningen, har han fortfarande inte lyckats rå på Chiappe och om ingenting drastiskt händer så slutade kampen om pole position så som följer:

1. Philippe Chiappe, Frankrike.
2. Marit Strømøy, Norge.
3. Alex Carella, Italien.
4. Shaun Torrente, USA.
5. Erik Stark, Sverige.
9. Jonas Andersson, Sverige.
Brutit. Erik Edin, Sverige.

Erik Edman bröt ena pontonen under tidsträningen och tvingasdes därmed också skjuta på sin debut i F1.

Notervärt i listan ovan är ett också ett helt nytt namn – Erik Edin – som skulle ha gjort sin debut i denna rundbaneracingens värstingklass. Men som tyvärr bröt pontonen och därmed också racet under sista tidsträningen.

Annars hade Sverige kunnat ha hela tre förare på startlinje vilket bara Frankrike kan bräcka med sina fyra förare. 

Missa inte livesändingen av detta sjöslag här på Hamnen.se imorgon kl 12.30.

Se direktsändningen av Abu Dhabi Grand Prtix här och nu!

I väntan på direktsändningen visar vi här dagens tidträning och fight om pole position.

 Se