Exklusiv intervju inför VOR med Martin Krite och Aksel Magdahl

VOR-topp
Aksel Magdahl och Martin Krite seglar VOR

VOR-topp

Martin Krite och Aksel Magdahl seglade båda ombord på nordiska båten Ericsson 3 i förra upplagan av Volvo Ocean Race. Nu är de på olika båtar med helt olika förutsättningar, Groupama och Team Sanya. I den här videon berättar de vad de har för förväntningar på racet.

Norrmannen Aksel Magdahl gjorde succé som navigatör i förra upplagan av Volvo Ocean Race. Inte minst med sitt genidrag att gå norrut efter Nya Zeeland, vilket var avgörande för att den nordiska båten Ericsson 3 skulle vinna den femte etappen som var, och förmodligen kommer att förbli, den längsta och tuffaste etappen i racets historia.

Göteborgaren Martin Krite var fördäckare under hela racet och hade man inte känt till hans svarta humor och tagit hans bittra uttalanden om hur roligt det är att segla Volvo Ocean Race på allvar – så hade man trott att han aldrig mer skulle sätta sin fot på en båt. Istället gav han sig direkt efter förra racet in i det franska teamet Groupama, återigen som fördäckare.

Den andra svensken som är med i racet är göteborgaren Martin Strömberg. Han seglade också på Ericsson 3 i förra racet och är nu med på Groupama. Richard Mason är var vaktkapeten på Ericsson 3 och deltar nu ombord på Team Sanya. Han är ursprungligen från Australien men bor i Sverige och har svensk familj.

 

Se In-Port Racet från Alicante:

www.hamnen.se/Havskappsegling