Eriksberg Boat Show i Göteborg – vi listar hetaste båtarna

Göteborgs nya flytande båtmässa är i full gång och väderprognosen lovar sol. Hamnen har spanat in några av drömbåtarna som lär få många att lyfta på ögonbrynen.

Hydrolift-X-32-S

Hamnen besökte mässan när bryggorna täcktes av snöblandat regn. Eriksberg Boat Shows marknadsförande ord om att detta minsann ”är starten på båtsommaren”, kändes något avlägsna.

Men vädret vänder snabbt och lördag och söndag spås leverera pangväder.

Här är några av båtarna som vi av en eller annan anledning tror kan få besökarna att stanna upp ett slag för att kika lite extra.

Goldfish 43 kan vara den mest spektakulära och partyvänliga båtar på mässan. Vi på Hamnen har precis kört den och snart så läggs den till i vårt stora arkiv av båttester.

Princess Y72 är störst i den största utställningen av Princess-båtar som sannolikt synts i Sverige. Hela åtta Princessbåtar ställs ut på Eriksberg Boat Show. Mer om det här.

Fleming 65 – en drömbåt för alla som prioriterar kvalitet och robusthet framför flärd. Och som gärna åker långt. Se när vi testar och övernattar i en Fleming 58

Strana-electric-boatStrana är en svensk elbåt med en mycket speciell norsk drivlina från Seadrive som inte bara ska ge tyst gång och hög effektivitet, utan också smått fantastiska manöveregenskaper.

X Shore gick häromdagen ut med att de tagit in ytterligare pengar för att satsa vidare – närmare bestämt 500 miljoner. De vill elektrifiera den annars högst fossilberoende motorbåtsbranschen. Se när vi kör dragsrace med X Shore mot En Nimbus T8.  

Hydrolift-X-32-SNorska Hydrolift X32 S är väldigt speciell sett till både form, utförande och fartegenskaper. Höga fribord, stora sociala ytor och samtidigt en toppfart upp till 80 knop. Vissa kallar den vulgär, andra beskriver den mer som vågad. De enorma tvärgående stegen i skrovet ska ge den ett stabilt gångläge med konstant attackvinkel. 

X-yachts-X-43X-Yachts uppdaterade 43-fotare visas för första gången i Sverige. Mer info här

Bavaria-C42Bavaria C42 är en av den tyska producentens senaste modeller med stora ytor ombord och enligt utsago förhållandevis vassa seglingsegenskaper. 

Aurora-hutAurora hut är för den som vill nyttja sitt flytetyg även på fryst underlag och som prioriterar stabilt och stilla liv till sjöss. Versionen på mässan har en liten elmotor monterad men räkna inte med att kunna färdas några längre sträckor. Upplevelsen ombord är lika behaglig som priset är häpnadsväckande högt. 

Northstar-Orion-6En helt ny RIB och ett märke som först nu introduceras på den svenska marknaden och visas för första gången på mässan. Hamnen har testat Northstar Orion 6 och publicerar videon inom kort. 

Båtmässan i Eriksberg pågår 8-10 april.