"Eländet" först i mål

Dominant puffKlockan 14:17 blev Dominant 95:an ”Eländet” första båt att passera mållinjen i ett gråkallt Oxelösund. Men den vinner inte totalt. En betydligt större och äldre båt har bättre chans i väntan på båtarna som fortfarande seglar.

Det var Dominant 95:an ”Eländet” med Sandor Moldovan och Stefan Eneman kryssade sig in i Oxelösunds hamn med några av de större båtarna jagandes nån sjömil bakom.

Strax före 15.00 så kom Jimmy Hellbergs Pac-Man i mål. Några minuter senare kom den stora klassiska båten Refanut ångande och tog över ledningen totalt.

Pac-Man vinner troligen sin klass, men i klass 1 är inte Eländet klar segrare ännu.
 Kampen om totalsegern står troligen mellan Refanut och Diva 39 Silverfågel som är kvar ute på banan. Sedan vet man ju inte vad vädret ställer till med. Skulle vinden vrida så båtarna går in från Gustav Dahlén utan kryss kanske ytterligare nån kan hota täten.

I klass 1 ser ”Lady Stardust”, rookien från Norrköping, ut att ha goda chanser på segern.
 I klass 2 har de första just rundat Gustav Dahlén och där är det tätt mellan Wild, Funny och Midnight Express. 
I klass tre står kampen troligen mellan Västeråsbåtarna Mithril och Dagmar. Doris har sedan länge tappat AIS-kontakt och var hon är vet vi inte.
I klass 4 är som sagt Silverfågel ett hett tips, men inget är klart ännu.


Klass 5 har Refanut ledningen i mål, och jag tror inte La Ganadora kan ta henne på slutspurten.
I klass 6 har Aitutaki greppet före Vejde. Kan Serendip blanda sig i tätkampen?


I klass sju har Pac-Man med all säkerhet tagit segern.

Jag fick också höra att anledningen till Skidbladners sena start i onsdags berode på att man upptäkte en läcka i en skrovgenomföring, och vad jag förstog så hade de till och med lyft båten för att kolla och fixa.

Text: Niklas Qvarnström Tangosailing.nu.