Dramatisk kollision med val i The Ocean Race

Det var under minst sagt dramatiska förhållanden utanför Newfoundlands kust som 11th Hour Racing Team krockade med något som antas ha varit en val.

14_05_230524_AMR_11HRT_0192JPG
Det var under minst sagt dramatiska förhållanden utanför Newfoundland kust som 11th Hour Racing Team krockade med något som antas ha varit en val.

Krocken inträffade under sämsta tänkbara förhållanden och under en vild surf i svindlande 29 knop i The Ocean Race. Besättningen kastades framåt i båten och resulterade i en hjärnskakning (amerikanen Amory Ross) och en rejäl smäll på axeln (fransmannen Charlie Dalin). Båda har ordinerats vila och värktabletter av en doktor via sattellitteellefon.

Se också: 
Hemmaseger för 11th Hour Racing – spännande etapp väntar

De tre övriga besättningsmedlemmarna klarade sig undan fysiska skador. Skepparen Charlie Enright (USA), Navigator Simon Fisher (GBR) och Trimmer Justine Mettraux (SUI) kommer sålunda att fortsätta segla mot delmålet i Aarhus, Danmark.

Skakad besättning

Efter händelsen saktade besättningen ner båten för att genomföra kontroller utan att upptäcka några visuella skador. Besättningen är dock skakad av händelsen och kommer att följa bästa praxis och rapportera den misstänkta attacken till berörda myndigheter.

Hur det gick med valen förblir okänt.