Din käresta i olja

Din käresta i olja

Din käresta i oljaEn oljemålning av din båt? Med digitalkamerans frammarsch har en ny nisch öppnat sig för konstnärer. Skicka in en bild på din båt och få tillbaka en oljemålning att hänga på väggen.
hamnen.se listar några konstnärer som gärna ger sig på en båt.


”Ut på seglats” är målad före digitalkamerans tid. Carl Wilhelmson föddes 1866 i Fiskebäckskil, vid Gullmarsfjorden, mittemot Lysekil. 1888 började han vid Valand målarskola, med bland andra Carl Larsson och Bruno Liljefors som lärare

Internet Konst Scandinavia marknadsför en ny tjänst som heter www.i-konst.se, där man kan beställa en oljemålning som är gjord utifrån ett digitalt fotografi som förlaga.
”-I och med utvecklingen av digitalkameran använder fler och fler en uppsjö av bilder som de inte gör något med. En massa personliga minnen från semestern, bröllopet, släkten, äventyrsresan, barnen, husdjuren, första träffen och liknande som sedan bara blir liggande på hårddisken. Samtidigt köper folk en mängd reproduktioner och konst som de inte har någon relation till och sätter på sina väggar.” säger Angela Lin Andersson VD för Draupnir Holdings Limited som är företaget bakom tjänsten.

”i-Konst är ett sätt att lyfta fram personliga bilder till en annan form. Ett sätt att skapa konst från egna bilder och minnen.”

Tjänsten är utformad så att man laddar upp den digitala bild man vill ha en målning av. Alla tavlorna målas i olja på canvas.

Sedan får man välja stil, d v s om man vill ha målningen målad med tunnare eller bredare pensel, samt om man har några speciella övriga önskemål gällande uppmålningen. Företaget anlitar konstnärer som har gedigna kunskaper i måleri i olja och arbetar i huvudsak som frilansare. När målningen är färdig kan den ses av kunden genom inloggning på websidan. De kan alltså bedöma resultatet och godkänna målningen innan den packas och sänds hem till dem.

Tjänsten är tänkt som ett komplement till andra fotografi och konstformer. Kanske vill man ha lite mer personlig konst på sin vägg. Bilder talar så många olika språk och när de görs om till oljemålningar så får de en ytterligare dimension och karaktär. Det är nog många som gärna skulle byta ut den där dyra reproduktionstavlan mot en oljemålning av något som de faktiskt sett och har minnen eller någon relation till.

https://www.i-konst.se/

https://www.forgatmigej.se/

https://web.telia.com/~u11503424/portattiolja.htm

 

Fler tips på konstnärer som gärna målar marina motiv mottages tacksamt i ”Skriv kommentar”

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö