Dahlberg och Karlsson i världscupsledning på Mallorca

Dubbla spikar och goda utsikter inför lördag. Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson ligger väl till för en seger i världscupsseglingarna på Mallorca.

Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson i täten av 470 båtarna under Trofeo Princesa Sofia på Mallorca.
Vittring efter världscupsseger för Dahlberg och Karlsson! Foto: Sailing Energy.

Superduon Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson vittrar världscupseger i 470-klassen. När den klassiska regattan Trofeo Princesa Sofia på Mallorca nu går in i andra halvan och då ligger svenskarna i topp av resultatlistorna.

Under onsdagens tre seglingar blev det inte en utan två spikar efter att ha seglat in på en åttondeplats i det första racet.

Ständig förbättring

Grupperna har varit jämna och på lördag avgörs tävlingarna med ett medaljrace där de tio främsta lagen gör upp om medaljerna samtidigt som det står dubbla poäng för världscupsställningen.

– Idag trivdes vi på vattnet. Framförallt gjorde vi varandra bättre i varje race vilket resulterade i att vi tog smarta beslut. Stundtals seglade vi fort på kryssen vilket också hjälpte oss, säger Lovisa Karlsson och Anton Dahlberg fyller på:

– Nu går vi in i guldfinalen i pole position och det tycker vi om. Vi har hela veckan sagt att vi vill prestera på vår högsta nivå här. Det gäller särskilt i guldfinalen då allt blir tajtare.

Under torsdagen seglades endast ett race och det gick inte alls vägen för de båda svenskarna i täten av 470-fältet. Då slutade man på en 26:plats men ledningen behålls ändå tack vare möjligheten att stryka ett resultat.

Dubbelt motstånd för Bobeck och Netzler

Förutom 470-duon är även Rebecca Netzler och Vilma Bobeck på plats. Dessvärre slåss de förutom mot sina motståndare även med envisa förkylningar.

– Vi mår ok. Vi är inte mycket sämre, men tyvärr inte så mycket bättre heller. Vi kämpar och ger oss inte, säger Rebecca Netzler.

Även Emil Järudd och Hanna Jonsson har seglat stabilt under regattan. Torsdagens seglingar gav resultatet 10-6-10. Placeringar som ger den en sjundeplats inför guldfinalen och vittring på pallplacering dit endast fem poäng saknas.