Classic Poker Run – med gräddan av landets mahognyklassiker

Årets upplaga av Classic Poker Run, den femte i ordningen, blev en bländande uppvisning med inte mindre än 28 deltagande träbåtsklassiker.

Classic Poker Run Inledning

Fem år har gått sedan Kevin Liljegren skickade en trevare till en av Classic Boat-gurun, Anders Værnéus:

– Vad tror du om att arrangera ett Poker Run – en för läckra mahogny-runabouts med samma regler som brukar gälla i sådana sammanhang?

Se också:
Stockholm Classic Poker Run – succé från första stund

Sagt och gjort. På rekordtid hade man alltså lyckats locka ett tiotal av landets läckraste runabouts till start. Ett arrangemang som blev mycket uppskattat trots att det var hastigt påkommet.

Växande intresse

Sedan dess har man hunnit arrangera Classic Poker Run ytterligare fyra gånger. Nu senast i lördags.

– Vi märker att tydligt ökande intresse för dessa klassiker vilket syns på såväl det ständigt ökande deltagarantalet som på den tillströmmande publiken. En publik som fick njuta av allt från Chris-Craft båtar, Rivor, Gar Woods och andra högglansiga skönheter.

För att inte tala om ikoniska skönheter som Greta, en Carl Plym från 1928 och Krull, också det en av Carl Plyms skönheter från 1925. För att nämna några.

Mediokert väder i Classic Poker Run 2023 som i övrigt slog såväl publik- som deltagarrekord alla vackra mahognyklassiker.  

Riva Tritone och Riva Ariston

Själv körde Kevin en Riva Ariston från 1967. Allt medan arrangörskollegan Anders Værnéus rattade en Riva Tritone på en rutt som i stora drag sträckte sig från Kungliga Motorbåt Klubbens hemmahamn via Fjäderholmarna, ut till villa Lovik på Lidingö, runt Tynningö och in mellan Tynningö och Ramsö.

På parad

Frågan är ändå om inte den avslutande paraden blev den verkliga höjdpunkten. En båtparad där deltagarna verkligen får visa upp sig och sitt inför en entusiastisk publik.

Vem som vann själva pokerspelet med korten som delas ut vid varje så kallat card stop under dagen?

Det gjorde Erik Wickgren som är lycklig ägare till en Essbåt konstruerad av Gideon Forslund.

Foto: Sundfoto