Caracat – till havs med den flytande husvagnen

I grunden en husvagn – men när vägen tar slut är det bara att sjösätta, parkera dragfordonet och fortsätta resan till havs.

Caracat_flytande_husvagn

Eller till havs förresten. Man behöver inte vara expert för att se att Caracat, som denna flytande husvagn heter, har sina begränsningar när det gäller sjöegenskaperna. Tipset är sålunda att hålla sig på skyddade farvatten. Speciellt som motoriseringen begränsar sig till en Torqueedo elmotor på motsvarande 8 hk.

Fler kreativa flytetyg på temat flytande husvagn/husbil/husbåt:
Allt i ett – han byggde sin egen husvagnshusbåtelcykel
Sealander – båt och husvagn i ett och samma skal
Electricat Big Six – ett flytande ufo?
Man ska ha husbåt – svensk kändis om sitt drömbåtliv!

Går det som tillverkaren hoppas ska Caracat ändå vidga vyerna för den som vill se mer än bara torra land. När man väl har fällt ner pontonerna uppges den vara förvånansvärt stabil då bredden utökas från 2,50 till 3,70 meter.

Gott om plats

Vidare utlovas hög boendekomfort och gott om svängrum invändigt med ett teakgolv (teakdurk?) som sträcker sig hela 8,6 meter från för till akter. Här hittar man också två soffgrupper som i en handvändning förvandlas till sovplatser. Till detta kommer ett våtutrymme med dusch, toalett och handfat.

Caracat utökar möjligheterna för den som vill kampa både på land och till sjöss.

Likaså är köksregionen välutrustad med spishäll, mikrovågsugn, kylskåp, handfat och dryckeskyl. En finess så god som någon är det takmonterade popup-tältet.