Budgetbåt mot lyxjakt i rekordstor kappsegling

Stora som små, alltifrån Ohlson 22 till Swan 70, ställde till start i årets rekordstora upplaga av Höstkroken inshore som är lika mycket folkfest som kappsegling. Skippos videoteam var på plats i Västerås.

Höstkroken Inshore har växt rejält och i år samlades hela 93 båtar i Västerås största hamn.

– Det är en perfekt tidpunkt för alla att få en fin avslutning på kappseglingssäsongen. Alla vill packa ur all semesterutrustning från sina båtar vid den här tiden och då kappseglar de ju som bäst. Och så firar vi rejält på kvällen, säger Jesper Bergsjö som är både arrangör och ordförande för Westerås segelsällskap.

Ovan ser ni ett snabbt klippt sammandrag från när Skippos videoteam var på plats från morgon till kväll och kommenterade live och samtidigt publicerade videor från både förberedelser, kampen på banan och festen efteråt.

Västerås är en väldigt båttät stad med stora hamnar, många aktiva kappseglare och historiskt framgångsrika jollekappseglare. Här nedan ser ni några videor från dagen. PåHamnenplay.se/categories/hostkroken-2014finns alla korta videopoddar från dagen.

Här går starten i racingklass 1 med högt tempo och många heta båtar.

Far och son utmanar sig själva och ska själva baxa en 70 fots Swan med djupgående på fyra meter runt banan. 

Arrangör och tävlingsledare berättar om Sveriges största insjöregatta.

För att Swan 70:an ska ha en chans på undanvinden måste de hissa sin gennaker. Ett minst sagt spännande jobb på två man.