Hanse 360 – ny komfortabel och snabbseglande cruiser

Fart, rymd, komfort och enkel hantering. Det är ofta återkommande ord när nya segelbåtar presenteras. Hanse 360 är inget undantag.

Hanse-360-inledning
Trenden är tydlig – fart, rymd, komfort och enkel hantering är det som gäller i moderna segelbåtar och nya Hanse 360 är inget undantag.

”Ett mirakel när det kommer till utrymmet i en 11-metersbåt.” Det är stora ord från Hanjo Runde, VD på Hanse Yachts. Och det stannar inte där. Vidare utlovas hög prestanda och en enastående stabilitet och hanterbarhet i denna cruiser. Det sistnämnda tack vare skarpa slag (chines), självgående fock och ett väl tilltaget segelplan i kombination.

Upp med alla 169!

I måttliga undanvindar skickar man med fördel upp alla de 169 kvadratmetrarna segel och på kryssen kan man föras 66 kvadratmeter segel som enligt löfte ska vara särdeles smärtfria att hantera tack vare elvinschar och en sofistikerad dragning av trimtampar och skot ända bak till rorsman. Det är med andra ord bäddat för fartfylld segling med liten besättning.

Till detta kommer ljus och rymd i rikliga mängder med inte mindre än 16 öppningsbara luckor och fönster i ruffen. Med 12 möjliga inredningsalternativ och täta kontakter mellan tillverkare och beställare under bygget så hoppas man också att kunden ska hitta en väg fram till en layout som passar perfekt för de egna behoven.

Plats för åtta

Den rymliga salongen har plats för upp till åtta personer runt bordet, som finns i två olika versioner. Det rymliga L-formade köket sägs heller inte lämna något övrigt att önska.

En annan valmöjlighet står mellan ett klassiskt sittbrunnsbord i rostfritt stål och en rejälare variant med integrerat kylskåp. Varför inte slå till med en BBQ-grill på badbryggan när man ändå är igång?

Premiär i september

Nya Hanse 360 firar världspremiär på Cannes Yachting Festival 10–15 september.

Riktpris från 185 900 euro plus moms.