Boyan Slat ska rädda världshaven!

Boyan Slat ska rädda världshaven!Den unge och driftige uppfinnaren Boyan Slat har en idé som ska lösa ett av våra värsta miljöproblem med början redan nästa år.
Se hans föredrag!

Hamnen.se har flera gånger rapporterat om uppfinnaren Boyan Slat och hans kamp för att rensa världshaven på plastavfall.

Nu är han mer aktuell än någonsin med Ocean Cleanup, uppfinningen som ska kunna städa upp hälften av allt plastavfall i världshaven på bara fem år.

Jobbar med havsströmmarna 
I ett 30 minuter långt föredrag (se det i sin helhet nedan) berättar han om projektet och om hur Ocean Cleanup rensar haven. Enkelt förklarat består denna gigantiska plastsamlare av stora U-formade skärmar som driver med havsströmmarna och fångar in skräpet.

Här är Boyan Slats 30 minuter långa föredrag från den 11 maj. 

Föredraget är från den 11 maj och i slutet av föredraget får publiken se delar av den färdiga produkten som bevis på att man har kommit långt i arbetet.

Ett viktigt genombrott i utvecklingen var när man kom på att Ocean Cleanup inte skulle vara förankrad i havsbotten utan bara bromsas av drivankare. En justering som ska ha fördubblat effektiviteten.

Det första exemplaret av Ocean Cleanup ska sjösättas redan 2018.

Se Boyan Slats föredrag!

Mer om Boyan Slat:
Boyan Slat – kan bli världshavens räddare.
19-åriga Boyan Slat är havens hjälte.
Uppfinningen som rensat 400 ton skräp från vattnet.
Nyfunna bakterier kan hindra förorening av hav.
Plågsamt med plastavfall i världshaven!