Bavaria med flybridge

virtess420-puff
Bavaria Virtesse 420 Fly har haft premiär.

Bavaria_Virtess_artikel
På båtmässan i Cannes i september var det premiär för den första båten i en ny serie från tyska Bavaria. Virtess 420 Fly, som den heter, bjuder på hög komfort i tre våningsplan med en stor flybridge högst upp. En flybridge som förutom självklarheter som förarplats och en soffgrupp också har solbädd som är stor som en dubbelsäng.

På våningen under finns en stor badbrygga, uteplats under tak med soffa och mingelutrymmen för halva släkten. En glasdörr leder in till salongen som har en L–soffa och därtill lösa sittplatser. Vidare finns ett stort L-pentry med allt man kan önska sig av modern köksutrustning. På det hela taget präglas båten av en modern och strikt design och med ljus klädsel, mycket ljusinsläpp och ljusa träsnickerier.

På nedre botten finns förutom en bekväm ägarhytt med dubbelsäng i fören med separat toalettutrymme och dusch. Akterut finns ytterligare två stora dubbelhytter med gott om förvaringsmöjligheter i garderober och skåp. Stora skrovventiler gör att man får en behaglig känsla av rymd även här. Till de båda dubbelhytterna vinns utterligare ett våtutrymme med dusch och toalett.

Virtess 420 kommer också i kupéutförande utan flybridge inom kort.

virtess420fly-innen09

https://www.youtube.com/watch?v=9s8YflJwdYo
https://www.youtube.com/watch?v=dp4ceskHWBw

Data Virtess 420 Fly:
Längd ö a 13,60 m
Skrovlängd 11,95 m
Bredd 4,21 m
Djupg 1,11 m
Vikt 11 400 kg
Bränsle 1 200 kg
Vatten 410 l
Bäddar 6
Pris (med 2 x Volvo Penta D6–400 EVC) 3 333 488 kr.
Info: www.bavariasverige.se.
Läs mer om Bavarias satsning på flybridgebåtar.