Bavaria satsar på flybridgebåtar

BAVARIA-40-FlybridgeBavaria breddar sitt sortiment och släpper för första gången en båt med flybridge. Det är en minst sagt rymlig modell med tre hytter och två toaletter. I vanlig Bavaria-ordning ska modellen pressa priserna i segmentet. 

BAVARIA-40-Flybridge_puff
Bavaria 40 flybridge

Se video.

Bavaria har ju länge försökt att effektivisera och förbättra produktionen av sina båtar, inte minst genom stora fabriker med löpande-band-teknik. De har slagit de flesta på fingarna med enorma utrymmen och svårslagna priser. Om man gillar designen är en smaksak.
Den tyska jätten sneglar mycket på bilbranschen för att utvecklas och lägger stora resurser på kundundersökningar och ett mer tekniskt avancerat konstruktionsarbete.

Resultatet av detta är bland annat nya flybridgeserien, vilket alltså borde betyda att kunderna efterfrågar massor av innerutrymmen, ännu mer lyx och att de inte gillar att besöka mackar. Bavaria 40 Flybrdige har nämligen massor av plats och komfortdetaljer. Den är säkerligen inte särskilt bränslesnål men Bavaria har åtminstone monterat tankar på 1 200 liter, så detta är inte tänkt att bli en stillaliggande sommarstuga.

Volvo Penta-motorer är standard och den som bekymrar sig över stort vindfång vid hamnmanövrar, vilket säkerligen kan vara ett problem, borde kryssa i IPS i tillbehörslistan.

Inga priser har offentliggjorts men siktet sägs vara att slå Jeanneau och Benetau på fingarna.

https://www.youtube.com/watch?v=PRYChug5cPISe film med planerade 42-fotaren:

Data:
Skrovlängd: 11.99 m
Bredd: 4,25 m
Bränsletank: 1 200 l
Vattentank: 410 l
Kabiner: 3 st
Motoralternativ:
 Drev Volvo Penta D6 330, 370, 400 
IPS Volvo Penta IPS 500 och 600
Mer info: www.bavariasverige.se och www.bavaria-yachtbau.com.