AUV – havets helvilda motsvarighet till SUV!

Man kokar ihop två vattenskotrar med en terrängbil så får man havets motsvarighet till en SUV. Se och häpna!

Fast riktigt så enkelt är det förstås inte då det också krävs mod, kreativitet samt ett uns vansinne för att få ihop den här anrättningen. En anrättning som tillverkaren Shadow Six Racing i Florida kallar för AUV.

Se också:
Färdigskumpat – inbyggd fjädring sparar ryggen

Enkelt beskriven består den av två modifierade Yamaha GP1800 SVHO vattenskotrar och en urholkad Polaris RZR terrängbil. Totalt sett ett frosseri i fjädringssystem, titan och kolfiber som gör drygt 80 knop när man ger benet.

Värdelös störtbåge

Precis som i fallet med vattenskotrar, eller båtar över lag för den delen, så finns inga bromsar. Ej heller kan man räkna med något vidare skydd av störtbågarna som har fått sitta kvar mest som prydnad.

Dämpar sjön

Däremot kan man hoppas att fjädringssystemet kan skapa den ”mjuka gång i stökig sjö” som båtdesigners har eftersträvat ända sedan den första planande motorbåten sjösattes. Att denna AUV är precis så föredömligt grundgående som Shadow Six Racing gärna framhåller finns ingen anledning att tvivla på.

Shadow Six gör över 80 knop och är ett frosseri i vilda idéer.

När detta släpps ut på marknaden i större skala är oklart. Oklart är också vad den kommer att kosta.

Stort intresse

Tillverkaren låter dock meddela att listan med intressenter redan är lång och att det bara är en tidsfråga innan den kommer att synas på båtmässor runt om i USA. Kanske också i övriga världen.

Se videon!