Årets segelbåtar i USA

Amerikanska båttidningen Sailing World har utsett de segelbåtar som tidningen menar är ”Årets Båtar”.
Högst på listan hamnade 20-fotaren Laser SB3. X-yachts fick pris som bästa cruiser/racer för sin nya X 41:a

”En av de coolaste båtarna är Laser SB 3, vår totalsegrare för i år. Juryn gillar båtens enkelhet, sättet man seglar den på och för att den har en stark entyps-regel, säger en av juryns medlemmar, Chuck Allen i ett pressmeddelande från Sailing World.

Laser Vago XD

Sabre Spirit

Bästa entypsjolle blev Laser Vago XD och bästa dagseglare ”Sabre Spirit”. Bland de större kölbåtarna var det Swans nya entypsbåt, Club Swan 42, framtagen på beställning av New York Yacht Club som vann ”Bästa havskappseglings-entypsbåt”(fri översättning).

Club Swan 42

X 41 One Design Vinnaren av ”Bästa racer/cruiser”. Även här handlar det om en mycket fri översättning. Priset heter på engelska ”Best Crossover”. Vad blir det på svenska? ”Bästa övergång (mellan kappseglingsbåt och familjebåt)

– X ? yachts har med sin nya entyp 41:a lagt ner mycket möda på detaljer och lyckats skapa en lycka helhet. Det är kombinationen av skrovform, kö, roder och rigg som gör att båten uppför sig som en riktig kappseglingsbåt. Den är lätt att hålla fart på och kommer säkert att vinna många regattor, säger en jurymedlem.

Salongen i X 41 One Design

17 båtar var nomirade till Sailing Worlds ”Boat of the Year” Läs mer