Anytec 860T – ny hårding som ska passa alla

En omöjlig uppgift förstås. Likväl är det just viljan att vara alla till lags som Anytec 860T kommunicerar allra tydligast.

Anytec_860T_inledningsbild
Anytec 860T är en aluminiumbåt som skjuter brett och ska passa många.

”Medelhavsfiske eller äventyr i Norden? Anytec 860T levererar i alla vatten.” Så lyder de första raderna om Anytec 860T på företagets egen hemsida. Vi tolkar det som att nyheten är tänkt att passa en bred målgrupp – även om det är oklart på vad sätt.

Nu med T-top

Test: Machobåten – Anytec 860 SPD
Anytec 860 Cab ny snygg komfortracer med kojer

Klart är däremot att detta är deras första modell med så kallad T-top. Hur hård den en kan verka på utsidan så har den ändå ett mjukt inre. Detta i form av en liten och nätt ruff med två sovplatser och en toalett. En rimlig gissning är också att de fyra så kallade ”Anytec Shark-stolarna” med med Öhlins-dämpare bjuder hög komfort. Inte minst under inspirerad körning på ett upprört hav.

Känns bekant

I övrigt känns mycket igen när det gäller såväl utseendet som utförandet och utöver det redan nämnda utlovas ”ett noggrant konstruerat skrov som levererar enastående prestanda runt 60 knop”.

Fyller en glugg

Sist men inte minst är Anytec 860T ett affärs-strategiskt drag från tillverkarens sida för att fylla tomrummet mellan Anytec 750 SPD och 1221 SPD.