Anna Östling kammade hem segern i Marstrand

När krutröken hade lagt sig på matchracing-banan i Marstrand var det hemmahoppet Anna Östling som stod som segrare. Herrtävlingen vanns av Chris Poole, USA.

Matachracing-Marstrand-inledning
Sveriges Anna Östling och hennes Team Wings försvarade framgångsrikt sin Nordea Women’s Trophy-titel och besegrade Renee Groeneveld och hennes holländska Women’s Match Racing Team i en spännande final.

Sveriges Anna Östling och hennes Team Wings försvarade framgångsrikt sin Nordea Women’s Trophy-titel och besegrade Renee Groeneveld och hennes holländska Women’s Match Racing Team i en spännande final. USA:s Chris Poole och Riptide Racing blev den första amerikanska skepparen att vinna GKSS Match Cup Sweden.

Fredagen blåste bort

På fredagen, på grund av allt för hårda vindar, ställde seglingar in för att återupptas på lördagsmorgonen. Den populära svenska seglaren och veteranen från World Match Racing Tour Johnie Berntsson och teamet var snabba med att använda sin lokalkännedom och besegrade Danmarks Jeppe Borch/Borch Racing med 2-0 i den inledande semifinalmatchen, vilket tog Berntsson till final.

USA:s Chris Poole och Riptide Racing Team besegrade också sin semifinalmotståndare Eric Monnin/Capvis Swiss Match Racing med 2-0 för att säkra sin plats i finalen.

Amerikanskt ryck

Efter en kraftig vindvridning och en omstart i finalracet lyckades Poole sedan rycka åt sig en ledning över Berntsson som han förvaltade hela vägen in över mållinjen.

I damernas finaluppgörelse försvarade alltså Sveriges Anna Östling med besättning sin titel i en tät kamp i det tredje och helt avgörande racet. Detta mot holländska skepparen Renee Groeneveld och hennes Dutch Match Racing Team.

– Jag är helt utmattad! Det är den galnaste finalen vi någonsin gjort, tre varv i så byiga vindar. Renee var en mycket stark motståndare, men vi ger aldrig upp som ett lag och idag var vår dag – vi är överlyckliga och jag är så glad för hela laget som jobbat så hårt för det här resultatet, kommenterade Anna Östling efter målgången.