Angus A70 – med stort fokus på det praktiska

Angus-A70-Hamnen
En sällan skådad hårding och ett utmärkt exempel på att grova arbetsbåtar inte måste vara grovt tillyxade. Det är Angus A70 i ett nötskal.

En sällan skådad hårding och ett utmärkt exempel på att grova arbetsbåtar inte måste vara grovt tillyxade. Så skrev vi om Angus A10. Detsamma gäller nya Angus A70.

Vi skulle faktiskt kunna sno mer text från artikeln om storasyster Angus A10. Som till exempel:

”Detaljerna och finner att denna grovis faktiskt är skapad av någon med sinne för det estetiska. Med detta sagt har vi ringat in vad som skiljer Angus A10 från de flesta andra aluminiumbåtar i samma storleksklass.”

Fler Angus-modeller i fokus:
A85 Coupé – går sin egen väg
A10 – råast och tuffast på mässan
Ruperts grundare satsar på aluminium
Angus E44 – drömmen om hög fart och låg förbrukning

Poängen är att nyheten bygger på samma grundfilosofi som de andra båtarna i modellprogrammet. Men där slutar  jämförelserna. I övrigt är Angus A70 en öppen styrpulpetbåt för blixtsnabba transporter av sig och sitt i skärgården. Allt enligt devisen ”gärna en snygg design men det får inte gå ut över funktionen”.

Solbädd och arbetsplattform

Inredningen när enkel och funktionell med fem sittplatser bakom vindrutan. Utrymmet framför densamma domineras av befriande stora lastytor samt stuvutrymmen/sittbänkar som snabbt kan förvandlas till en solbädd eller en arbetsplattform.

Testad som hastigast

Gällande köregenskaperna kan vi bara hoppas att Angus A70 håller klass med de båda andra båtarna i Angus-flottan. Båten har ännu inte har hunnit testas annat än med en 300-hästare med på tok för liten propeller. Rykten från denna enda testkörning skvallrar likväl om en toppfart på runt 50 knop.

 

Angus A70 utmärker sig med en enkel och funktionell inredning utan onödiga eller obeprövade finesser.

Bakom Angus Marine står Thomas Rönnberg som också är grundare av Rupert Marine. Hamnen har naturligtvis satt upp Angus A70 på listan ”Båtar att testa asap”.

Hela 1 500 kg

Mått: 7,30 x 2,40. Vikt (med motor) 1 500 kg. Bränsle 240 l. Motor 200–300 hk. Beräknad toppfart 40–55 knop (beroende på motorstyrka). Mer info här.