851 nm/dygn – nytt rekord men Gabart vill visa mer!

Efter ett makalöst rekorddygn med en snittfart på ofattbara 35 knop har ensamseglaren François Gabart rekordet runt jorden inom räckhåll. 

Efter en medioker start har rekordjägaren François Gabart hittat flytet. Inte minst tack vare ett makalöst dygn med 851 avverkade sjömil på 24 timmar.

Med detta slog han inte bara sitt eget gamla dygnsrekord utan skaffade sig också en fin position för den fortsatta rekordjakten. En jakt som visserligen kom att bjuda på tekniska problem men som ändå flöt på mer än väl. 

Stävar mot historiskt rekord.

För om nu routingen håller vad den lovar så kan François Gabart runda Godahoppsudden två dygn tidigare än vad Thomas Coville gjorde när han satte det nu gällande rekordet.

Kan bli historisk
Så långt allt mer än väl. Men än är det mycket som ska stämma för att Gabart ska kunna bli en av de stora som har innehaft rekordet för ensamsegling runt klotet. De är Francis Joyon, Ellen MacArthur och Thomas Coville.

Tour du monde en solitaire : réparation à bord du trimaran MACIF

Revivez en images le défi de la journée de François Gabart : réparer la latte de GV du #trimaranMACIF ! Accrochez-vous, ça décoiffe !

Publicerat av Macif Course au Large den 13 november 2017

Den sistnämnde noterade tiden 49 dygn, 3 timmar och 28 sekunder men behövde tre försök för att lyckas.

Om François Gabart lyckas hålla ångan uppe och oturen stången så lyckas han med bragden att slå rekordet i sitt första försök.

Följ rekordjakten i realtid här!