Hösten är den bästa tiden för vårrustning!

Varrustning_pa_hostenVårrustning på våren är för amatörer. Det är nu på hösten som du har eventuella fel och brister färska i minnet och som fackfolket kan ge dig tid, extra service och bra rabatter.

Genom att klara av det mesta av vårrustningen på hösten kan man bespara sig massor av jobb, tid pengar och stress. Det är nu som båten ska tvättas ur, böldpest fixas, dynor och kapell ses över. Motorn ska tömmas på vatten och glykol samt filter ska bytas. För att nämna en del…

Tid för dig

På hösten har man också alla eventuella fel och brister färska i minnet. Segelmakarna har en hel lång vinter på sig att se över dina segel, laga revor och komma med tips. Likaså har kapellmakare, varv och andra proffs lågsäsong och gott om tid att skaffa fram eventuella reservdelar.

Dessutom kan man som regel få lite extra service och rabatt i höstmörkret. Att försöka pruta eller förhandla om priser på våren, när kunderna står i långa köer och dyr extrapersonal är inkallad, är lönlöst.

Varmare väder

Ett skäl så gott som något att klara av vårrustningen nu är det nyckfulla vädret i mars och april. Visst kan den svenska våren bjuda på värme och glittrande fjärdar utanför uppläggningsplatsen. Men det kan lika gärna snöa horisontellt.

Då är det så lagom kul att till exempel slipa och utföra reparationer med epoxibehandling eller lacka trädetaljer med allt vad det innebär med torktider och komponenter som ska lira ihop i rätt temperatur.

Ingen stress

Den som klarar av höstrustningen nu skapar sig också ett försprång och kan se fram emot en vår med trivsamt vårpyssel i stället för stressig vårrustning. Då kan man också strosa omkring bekymmersfritt på båtklubben med en kopp kaffe i handen medan de andra jobbar med panik i blick och med sjösättningsdagen som en lika definitiv som blykölstung deadline.

 Fler tips på höstrustning, reparationer och service här!

Mer höstrustning!
Täck båten på rätt sätt.
Mirakelmedel för rengöring av fribord.
Så vårdar du teakdäcket.
Att bota böldpest är ett höst– och hästjobb!
Palla och stötta din båt rätt.
Torrsättning – fel, fel, fel och åter fel!
Dags att vårrusta – på hösten!