Upptäcktsresan – fartfylld vattensport utan en droppe bensin

Del 3. Eldriven vattensport. Skarv till lunch på ”Hamnens Bar & Skarveria”. Och så lite mer eldriven vattensport. Häng med på ett ovanligt knäppt och eldrivet  skärgårdsäventyr.

Annorlunda! Så föll domen när Johan och Isabelle Aftén (far och dotter) bjöds på skarv i allehanda former på ”Hamnens Bar & Skarveria” – ute i det fria. Ett betyg som kan tolkas på många sätt och som kräver sin förklaring. Vi återkommer till det i videon ovan.

Se också:
Del 1. Upptäcktsresan – med 585 eldrivna hästar mot ytterskärgården
Del 2. Upptäcktsresan – på eldrivna bärplan runt Stockholm

”Hamnens Bar & Skarveria” – ute i det fria. Hamnens modiga reportrar serverar sina ännu modigare (och ovetande) gäster (far och dotter Johan och Isabelle Aftén) vällagad skarv till lunch.

100 procent el

Men först en tillbakablick. Vi har alltså lånat en elbil, närmare bestämt fartmonstret Kia EV6 GT av Aftén Bil. Men också världens första foilande eldrivna cykel och en dito foilande surfbräda, som kanske är stabil nog även för nybörjare. Allt för att verkligen testa ett nytt slags fartfyllt men också extremt energisnålt skärgårdsliv.

Eldrift för hela slanten – en hel dag av vattensport utan att så mycket som en droppe bensin eller diesel har gått åt.

Normala och sansade gäster

Nu har vi kommit till dag tre. En dag då det är hög tid att se vad normalfuntade personer tycker om ovan nämnda eldrivna och foilande flytetyg. Vi bjuder sålunda in Johan och Isabelle Aftén som ska testa och kanske kan ge en mer sansad syn på detta som vi tror kan vara framtidens båtliv. Frågan är vad de tror och tycker?

Ring och vattenskidor

Som om inte detta vore nog så ska här också åkas både ring och vattenskidor och naturligtvis – bakom en eldriven båt – närmare bestämt en X Shore.

Följ med när våra båda nybörjare ställs inför alla dessa utmaningar. Se också hur man löser elförsörjningen till alla dessa vattenleksaker med hjälp av en ovanligt snitsig finess på sagda Kia EV6 GT.

I första avsnittet i Hamnens elektrifierade skärgårdsäventyr så serverade Claes skarv till Gustav, med varierad framgång. Nu har kocken lagt ner mer möda och denna gång kanske skarven gör succé – trots att gästerna lär vara bra mycket kräsnare – det ska ju inte mycket till för det.

Äta skarv!?

Och så var det också detta med ”Hamnens Bar & Skarveria”. Ett ärligt försök att tillaga och avnjuta en invasiv fågelart som tar mer plats i skärgårdarna än vad många skulle önska. Frågan är – hur smakar detta fjäderfä? Eller kanske ännu hellre – kan man bjuda sina gäster på skarv med äran i behåll eller innebär det ett abrupt slut på bekantskapen?

Detta och mycket mer i tredje delen av vår elektrifierade upptäcktsresa. Se videon i toppen av artikeln!