X5⁶ – stolt Sverigepremiär på Orust Sailboat Show

X-Yachts hårdsatsar på sensommarens båtmässor med en Sverigepremiär på Orust Sailboat Show och en världspremiär på Marstrand Motorboat Show. Se det sponsrade inslaget!

Det är på Ellös, Orust den 26-28 augusti som det sker – den stora Sveriegepremiären av nya och stolta X5⁶ . En båt som inte bara tar över platsen som X-Yachts verkliga flaggskepp i den så kallade Pure X Rangen utan som också är resultatet av all den samlade erfarenhet som varvet har kunnat utbringa. En cruiser som beskrivs som ett unikum när det gäller att snabbt beta av sjömil med hög komfort.

Se också:
Test: Test: X4³ – med ett imponerande sinne för detaljer

Till det ovan sagda kommer en hanterbarhet under segel som gör att X5⁶  ledigt kan hanteras av en mycket liten besättning även i tuffa förhållanden.

Stilren inredning

Del av hemligheten består i det särdeles lätta, styva och starka vacuumbakade skrovet men också i den moderna layouten samt en föredömligt, ljus, rymlig och stilren inredning. Det är med andra ord bäddat för ett bekymmersfritt liv under långa tider havs där längtan till land och fast mark under fötterna lätt uteblir.

Med detta sagt är denna vackra 56-fotare lika självklar liggandes får ankare i en avskild badvik i Medelhavet som vid paradbryggan i gästhamnen. Sverigepremiär på Orust Sailboat Show den 26-28 augusti.

Nättare lillasyster

På Orust Sailboat Show kan man också passa på att beskåda X4³ som i hela sitt västen är en mycket svårslagen mix av en snabbseglare och en cruiser. En båt som bygger på sin kritikerrosade föregångare med samma namn men som i sin nya version är bättre på nära nog allt. Högre mast (mer segelyta), bredare akter, större sittbrunn, rymligare akterruffar, samt på det hela taget rappare seglingsegenskaper bara är några av frestelserna.

X-Power 33 Outboard

Som om inte detta vore nog firar X-Yachts också världspremiär på Marstrand Motorboat Show med sin X-Power 33 Outboard. Som namnet antyder gäller det en variant på den redan kritikerrosade X-Power 33C som nu kommer i en version med dubbla utombordare.

Med 2 x 300 hk på akterspegeln bereds bland annat mer plats i sittbrunnen samt en annan möjlighet till landstigningar på långgrunda stränder och annat som följer med konceptet utombordare.

Vad som är att föredra har man en gyllene chans att skapa sig en uppfattning om på världspremiären på Marstrand Motorboat Show den 26-28 augusti.