X Shore 1 – hårt prispressad och eldriven familjecruiser

Svenska X Shore jobbar hårt för att elektrifiera båtlivet och gör det bra. Inte minst med nyheten X Shore 1 som kommer till båtmässan Allt för sjön. Se inslaget!

Hamnen.se har vid flera tillfällen uppmärksammat och låtit sig imponeras av det svenska projektet X Shore vars tro på elbåtens framtid är orubblig. Detta trots att motståndet från den breda allmänheten är betydande på sina håll. Med viss rätt.

Se också:
X Shore 1 – nya svenska “billiga” elbåten
Första bilderna på nya svenska elbåten

Utmaningen, menar man, ligger i att skapa en familjeanpassad eldriven motorbåt med en räckvidd som är acceptabel till ett bra pris. Nu kommer sålunda X Shore 1 som kostar en tredjedel av sin föregångare. Något som måste betrataktas som ett jättekliv i rätt riktning.

Kraftig elmotor

Elmotorn på 125 kW med tillhörande batteripack räcker till en toppfart på närmare 30 knop. I trakterna kring 22 knop kan man räkna med en räckvidd på 20-25 sjömil och i låga farter kan man åka i upp till 50 sjömil innan det är dags att sticka i kontakten igen.

Flexibel familjecruiser

I övrigt är X Shore 1 en familjecruiser med en förhållandevis rymlig sovkabin. Vidare har den en föredömligt luftig sittbrunn som kan disponeras med bord och vändbara säten såsom det passar för stunden. Stort plus också för den öppna akterspegeln med badbrygga som är anpassad för vattensport.

Visas på Allt för sjön

Sist men inte minst kommer nyheten med en detaljkvalitet samt en rad snitsiga finesser som tyder på att tillverkaren har tänkt både ett och två varv extra. X Shore 1 firar sverigepremiär på båtmässan Allt för sjön som öppnar den 9 mars.

X Shores egna ord:

Klimat- och teknikbaserade elbåtsföretaget X Shore satsar på att leverera nästa generations elektriska, tysta och uppkopplade båtar utannonserade idag sin senaste modell, X Shore 1. Den nya båten är sprungen ur X Shores senaste teknologi, hållbara produktion och unika skandinaviska design, till ett väldigt attraktivt pris utan att kompromissa på varken prestanda eller funktion.

Pris en miljon

X Shore 1 kommer att kosta 99 000€ (ex moms, reds anm.) – ungefär en tredjedel av priset jämfört med andra högpresterande elbåtar.

Erbjudande: Skippo Plus 30 dagar + dagsbiljett till Allt för sjön för 220 kr.

Se inslaget!