Wellcraft 355 – nya tag från den amerikanska båttillverkaren

Rak stäv, fylligt förskepp och hytt(!). Det är inte vad vi förknippar med namnet Wellcraft som uppenbarligen har hittat en alternativ inriktning. Se inslaget från båtmässan i Düsseldorf.

Nej, vi påstår inte att Wellcraft har lagt om kursen helt och hållet. Däremot är nya Wellcraft 355 ett tecken på en tydlig kurskorrigering. Eller en kapprustning med Saxdor, Axopar, Nimbus och Quarken om man så vill.

Se också:
TV-serien Miami Vice legendariska Wellcraft

I likhet med nyss nämnda båtmärken har Welcrafts senaste skapelse rak stäv, fylligt förskepp och hytt. Till det kommer en kraftig bestyckning på 3 x 350 hk och ett inredning som håller hög klass när det kommer till lyxiga detaljer och snitsiga finesser.

Snitsiga detaljer

Exempel på detta är inte minst förarplatsen där känslan av att ratta en lyxjakt inte är långt borta. Vidare är det lätt att falla för de många och stora passagerna som gör det lätt att röra sig ombord och där skjutdörren vid förarplatsen samt det öppningsbara glaspartiet i hyttens akterkant är två bra exempel.

Anpassad för två personer

Nästa iakttagelse är att Wellcraft 355 är befriande kompromisslös i sin layout som ska passa två vuxna men inte så många fler. Därav blott två kojplatser i en lyxig hytt och en omfattande satsning på förvaringsmöjligheter och stuvutrymmen för resten av pengarna.

Väger 10 ton!

Att Wellcraft 355 sedan är rejält tilltagen i storlek må vara. Med trippla snurror och full utrustning väger denna närmare elva meter långa hyttbåt närmare 10 ton. Med det kommer också en bensinförbrukning som ligger runt fyra liter per sjömil i marschfart (25-27 knop).

Bäddat för soldyrkare

Som förväntat på en 11-meters amerikanare finns här också en rejäl badbrygga, solbäddar och allehanda arrangemang för sol, och bad. I Wellcraft 355 har man på det hela taget kommit långt när det gäller att utnyttja det givna utrymmet på bästa möjliga sätt.

Se inslaget!