Vector 100 MFC – polisens värsting i fritidsversion

Den ska vara tyst och trygg men också väldigt snabb för sin storlek. Hamnen spanar in en mysversion av Sveriges kanske tuffaste yrkesbåt.

Vanliga fritidsbåtar används oftast bara ett tiotal timmar per år. Sjöpolisen kör dag ut och dag in hela året, alltså tusentals timmar, och det ställer helt andra krav på uthållighet och hållfasthet.

Kravspecifikationen från polisen är att båten ska tåla att användas dagligen, i alla väder, i minst 20 år. För en normalfuntad båtåkare lär kvaliteten räcka till för flera generationer.

Båten tål mycket mer än en normalfuntad båtåkare klarar att utsätta den för.

Fritidsversionen av denna best är dimensionerad på precis samma vis. Det enda som skiljer är att inredningen blivit ljus och dekorerats med riktigt fina träarbeten.

Skrovet är vinklat hela 24 grader och vinkeln är konstant från för till akter. Förskeppet är brett för att inte gräva ner sig i grov sjö och skrovet ska vara särdeles kursstabilt. Vectors mål har inte varit att nå extraordinär toppfart, istället ligger fokus på hög medelfart i svåra förhållanden med bibehållen komfort. Arbetsmiljön måste vara uthärdlig för yrkesfolk som ska köra utan avbrott – när nöden kräver.

 

Vector 100 MFC

Längd: 10,50 m
Bredd: 2,80 m
Vikt: 3 800 kg (torrvikt)
Max motor: 850 hk
Antal personer: 8 st
Bottenvinkel: 24 grader
Toppfart: Upp till 60 knop
Pris: Offert.
Mer info: www.vectorproboat.com