Ubåt i lyxjaktskostym

Att vara rik handlar om att ha många valmöjligheter. Alla vill till exempel inte synas och glänsa precis hela tiden. Och vad passar då en båtälskande miljardär bättre än att kunna försvinna till världens mest outforskade plats – havsdjupet?

Migaloo är en 115 meter lång och 11 meter bred lyxubåt som fungerar lika bra ovan som under ytan. Den är döpt efter den mycket sällsynta albinoknölvalen och är den lik till både det yttre och till sina egenskaper. Migaloo ska nämligen kunna smyga ner på 240 meters djup och på så vis komma undan nyfikna fotografer. Tack vare sina stora trycksäkra glasrutor ska den samtidigt leverera undervattenssafarin utöver det vanliga.

– Vi har undersökt marknaden noggrant och vet att flera kunder har önskat sig något i den här stilen. Vår avsikt med Migaloo var att skapa ett häpnadsväckande designkoncept för kunder som är villiga att vidga sina fantasigränser, säger en representant för den österrikiska designbyrån motioncodeblue.com som står bakom designen.

Som en yrkesubåt
Migaloo är till det yttre identisk med redan fungerande yrkesubåtar, sånär som på tornet i fören, däcksutformningen och inredningen.

Migaloo ska erbjuda det bästa av två världar – den kan kryssa fram som en vanlig lyxjakt och göra storartad entré i fina hamnar, samtidigt som den kan försvinna i djupet. 

Det finns åtta VIP-hytter för gäster. De är placerade på däck två och tre medan två ägarhytter ligger framför tornet på däck ett och två. På fördäck finns också en separat solplats, om ägaren vill han en solig stund för sig själv, avskild från den eventuella festen i aktern.

Undervattenssafari
Fyra enorma rutor ska ge passagerarna en fantastisk utsikt över havets liv som också kan lysas upp med strålkastare om så krävs.

Skulle man tröttna på valar, hajar och färglada småfiskar finns det både bio, spa, gym, bibliotek och spelrum ombord.

De två ägarhytterna är uppdelade i två plan precis under tornet och har säkerligen svängrum så det räcker. De har både utfällbart soldäck med dito soltak och egna jacuzzis.

Snabbaste vägen till flybridge är med hiss. Härifrån kan man också manövrera fartyget. Men när fartyget är under ytan manövreras det  bäst från bryggan som ligger precis under tornet.

Fartyget är smalt i jämförelse med lika långa traditionella jakter. Ändå finns det bra däcksyta tack vare luckor i skrovsidorna.

Utfällbar badplats
Bryr man sig mer om avslappning än om fartygets framfart tar man trappan ner till aktern där det finns soldäck. Fyra ”luckor”, två på var sida om skrovet, fälls ner och på så vis skapas här en enorm terrass. Det finns också plats för ett gäng leksaker ombord, såsom sportbåtar, miniubåtar, vattenskotrar med mera. Här har man också direktaccess till ett dopp.

(Klicka på bilderna för att se dem i fullformat!)