Totalrenoverade klassikern Fair Lady – en fröjd för ögat

Namnen Camper & Nicholsons och Royal Huisman förknippas med det absolut finaste lyxjaktsvärlden har att erbjuda. Det 37 meter långa lyxbygget Fair Lady, signerad av den förstnämnda och återställd till forna dags prakt av den sistnämnda, är en fröjd att skåda.

En renovering i två faser har gjort Fair Lady till en av de kanske mest lyckade restaureringarna som gjorts av holländska Husfit. Foto Huisfit

I början av december lämnade hon Huisfit (Royal Huismans avdelning för uppgradering och förfining) för att fortsätta sitt liv till havs. De senaste två vintrarna har Fair Lady spenderat i ett skjul i Holland för att göra rättvisa till det namn hon bär.

I renoveringsarbetet har det mesta som kunnat göras gjorts. Efter att den nuvarande ägaren köpt henne under hösten 2021 började man snabbt med att restaurera skrov och fribord. I arbetet ingick allt från renodlade reperationer till ny färg och fernissa. Samtidigt gav sig experterna på Huisfit sig i kast med drivlinan, generatorsystemen och stabilisatorerna.

Utöver de rent funktionella förbättringarna denna första vinter fick sig även gästhytterna, salongen och köket ett välkommet lyft; för på sommaren därpå var det dags att ge sig ut till havs. En onekligen enastående insats av Huisfit då första etappen av renoveringen inte tog mer än tre månader att färdigställa.

Ta Ta en titt på bilderna från renoveringen och när den nu äntligen är färdigställd. Foto: Huisfit

En flerårig process

Efter en vår- och sommarsäsong var det dags för fas två av renoveringsarbetet. De renoverade motorerna hade inte hållit måttet. Nu skulle maskinrummet tömmas på allt för att få sig en total genomgång och de två Gardener dieslarna byggdes om från grunden. Men det stora arbetet som skulle komma att sätta tidsramen för ombyggnationen var den nya bryggan. Designad med att bevara Fair Ladys skönhet och historia till varje pris.

– Tack vare ägarens vision att bevara Fair Ladys arv kommer denna klassiska motorjakt inte att falla i glömska. Vi är stolta över att ha varit en del av Fair Ladys nya chans till liv och önskar Fair Lady goda vindar framöver, säger Stefan Coronel på Huisfit.