Titanic byggs på nytt

Titanic II - en kopia av det gamla fartygetDrygt 100 år efter att Titanic förliste i Atlanten börjar det smidas planer på att göra en kopia av skeppet. Redan nu är planeringen i full gång, och de första skisserna har tagit form av Titanic II.

En kall aprilnatt på mitten av Atlanten gick larmet. Titanic hade kolliderat med ett isberg och bröts mitt itu, och kort där efter sjönk hon mot havets djup. Totalt omkom 1 514 personer.

Nu vill det Australienska bolaget Blue Starline göra om och göra rätt. Nyligen presenterades skisserna på Titanic II. En kopia av det tidigare legendariska skeppet. Målet är att göra fartyget så identiskt som möjligt med originalet, bortsett från att man nu kommer driva det med diesel och ha toppmodern navigationsutrustning ombord. Titanic II kommer att ha samma form som det historiska skeppet, den enda modifikationen är att man kommer göra det något bredare, för att öka stabiliteten.

Den slutgiltiga prislappen vill Blue Starline inte avslöja, det är däremot klart att Titanic II kommer att byggas i Kina och levereras under år 2016. Kort därefter kommer hon återvända till England för att slutföra sin jungfrutur mellan Southampton och New York.