Tillfälle: Nu kan ombyggda minsveparen från 1940-talet bli din!

Har du alltid velat äga en ombyggd minsvepare? Då är det läge att ta tillfället i akt! Nu ligger M/S Rebecca, tidigare känd som M11, ute till försäljning!

M/S Rebecca är till salu, en före detta minsvepare som förvandlats till ett lyxigt båtboende! Foto: Blocket

Idag är kanske inte minsvepare det första som kommer till tanken när man ser M/S Rebecca liggandes längsmed kajen i Stockholms innerstad. Men historien bakom är större än vad en första anblick vittnar om.

Detta fartyg, som ursprungligen byggdes 1941 för Svenska Marinen mitt under andra världskriget, har sedermera förvandlats från ett militärfartyg till ett flytande hem som även de mest kräsna skulle klassa som bekvämt.

En rejäl pjäs

Med ett mått på över 25 meter mellan för- och akterstäv samt en bredd på dryga 5 meter finns det gott om plats ombord.

Interiören bjuder på totalrenoverade utrymmen som använder påkostade materialval såsom mahognygolv och vitmålade trägolv. Pentryt, för att inte säga köket, är utrustat med såväl gasspishäll, induktionshäll, samt inbyggda vitvaror i rostfritt stål.

Den generösa salongen erbjuder gott om plats för såväl sociala tillställningar som avkoppling och ger åtkomst till akterdäck, en plats att lapa sol eller varför inte ta en eftermiddagsdrink?

Under perioden 2005-2015 genomgick Rebecca en omfattande renovering där både inre och yttre ytor förbättrades. Skrovet, gjort i hondurasmahogny över stålspant samt ett överbygge i aluminium, garanterar hållbarhet och stil.

Fartyget drivs av två Volvo Penta TMD 100 A motorer och når en toppfart på 12 knop. Ombord finns också ett eget elverk som säkerställer självständighet även när landströmmen inte är inkopplad.

Foto: Blocket

Ett ordentligt soldäck är ändå oslagbart

Flytetygets kanske mest säljande attribut är emellertid soldäcket.

Här finns plats för de riktigt stora sällskapen utan något som helst behov att behöva trängas. En plats som byggd för sommarsoaréer, cocktail patryn eller dans för den som vill.

Vad får man då ge för denna pjäs?

I skrivande stund är den fortfarande till salu för 4 800 000 kronor på Blocket, om det är ett kap eller inte får framtida ägare avgöra men nog är det frestande!