Skippo testar

TG 7200 King Cruiser – allvädersracer för alla!

Hyttbåtar är per definition trånga, slamriga och odugliga till allt annat än transporter på plattvatten. Så är det bara. Eller?
Häng med när vi testar en begagnad TG 7200 King Cruiser. 

Ingressen sammanfattar i stora drag det rykte som hyttbåtar över lag drogs med en gång i tiden. Ett rykte som till viss del var välförtjänt. Dock med några undantag.

För mitt i djungeln av stampiga och spartanska flytetyg med hytt så har TG alltid levererat hyttbåtar med dugliga gångegenskaper och snitsiga lösningar i stort och smått. Något som TG 7200 från TG Boats är ett lysande exempel på. I videon ovan lånar vi ett begagnat exemplar av beghandlarna Eriksson Marine på Pampas Marina.

Högt och lätt

Här bjuds ett föredömligt högt och välbalanserat gångläge, fina utrymmen såväl utvändigt som invändigt och inte minst – en ljudnivå ombord som är mer än acceptabel med hyttbåtens mått mätt.

Se också:
TG 7.9 King Cruiser – härligt ovanlig!
TG 6.9 X – udda och smart hyttbåt

Inget grävande

Några andra trumfkort är också  att den helt och hållet saknar planinsgtröskel (om föraren nyttjar alla tillgängliga trimfunktioner),  att den är trygg och lättdriven på samma gång, samt att den till skillnad från många andra hyttbåtar i motsvarande storlek är övernattningsbar.

Men så finns det också ett par saker att se upp med.

Se testen!

 

Äger du en TG 7200 King Cruiser Tillv Från -06?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!