Skippo testar

Zodiac Medline 6.8 – sportig RIB för sommar och sol

En snabb RIB för sol och bad och med plats för många passagerare. Det är den korta beskrivningen av Zodiac Medline 6.8. Se testen!

RIB:ar, såsom vi känner dem, är snabba, stabila och sjövärdiga skapelser som briljerar som mest i skitvädet. Av detta stämmer dock bara hälften i det här fallet.

Se också:
Zodiac Medline 6.8 – test av flärdig RIB i skitväder

Stabil – ja. Sjövärdig – ja. Men mer än något annat så är Zodiac Medline 6.8 en sportig solskensglidare. Om än med en acceleration som får testlaget att jubla. Fattas bara då det sitter en Mercury PRO Pro XS på 200 hästkrafter där bak. En motor som känns betydligt piggare än de 200 hästkrafter som deklareras. Med detta sagt kastar vi loss i ett sällan skådat skitväder för att ta pulsen på en RIB vars hela väsen andas sol och bad.

Plats för fjorton

Ta bara klädseln till exempel. Eller färgsättningen. De är båda av den sort som skiner vackert i solen men som tappar mycket av sin kluster på den svenska västkusten i november. Samma sak gäller solbädden och den enorma U-soffan i aktern. Totalt finns det sittplatser för 14 (!) personer ombord. Frågan är bara om man får 14 frivilliga båtförare med sig i det väder som dominerade testdagen.

På samma soliga tema kan Zodiac Medline 6.8 skryta med en badbrygga som vida överglänser de som man annars är van vid på RIB:ar.

Fina sjöegenskaper

Vid det här laget förstår alla alerta följare av Hamnen vart vi vill komma. Zodiac Medline 6.8 är en fantastisk ovädersbåt om man ser till sjöegenskaperna, skrovuppbyggnaden och allt annat som hör själva gångengenskaperna till. Resten av båten skriker efter varmare breddgrader. Eller åtminstone varmare väder.

Den fula ankungen

I slutet av dagen får denna test oss att tänka på H.C. Andersens ”Den fula ankungen”. Precis som i sagan blir Zodiac Medline 6.8 pikad för än det ena och än det andra. Något som kanske inte hade varit fallet om båten bara testades i ett annat sammanhang (väder).

Se testen!

Äger du en Zodiac Medline 6.8?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!