Skippo testar

Yamarin 60 DC – liten daycruiser som överraskar stort

Snålare, stabilare, tystare och mer funktionell än vad vi trodde på förhand. Men det stannar inte där – det kommer mer. Se testen!

Vi har sagt det förr och säger det igen. Små båtar kan ofta betydligt mer än vad man tror. Som i fallet med Yamarin 60 DC till exempel. En nätt daycruiser som ska visa sig vara betydligt mer sjövärdig på det upprörda havet utanför Havstenssund än vad vi någonsin hade vågat hoppas på.

Se också:
Yamarin 60 DC – en daycruiser i minsta laget?

Till detta kommer en ruff som fungerar utmärkt för övernattning för ett par. Må vara att passagen genom ruffluckan är trång. Sittbrunnen å sin sida duger till betydligt mer än så då den ledigt rymmer en familj som ska ut på en dagsutflykt. Ej heller är Yamarin 60 DC den som vobblar, sladdar, hugger eller ställer till olika  scener bara för att föraren får feeling. Och för att hen vill spexa till en lång och enformig transportsträcka med lite lagom buskörning. Förlåtande är ordet när det gäller köregenskaperna.

Lättdrivet skrov

Positiva överraskningar så långt och då har vi ännu inte nämnt någon fördel som kommer naturligt med små båtar. En lista som kan göras lång och där ett smakprov kan vara förbrukningen som stannar på 0,7 liter per sjömil. Detta oavsett om man kör i 25 eller 30 knop. Med 115 hk på akterspegeln och med gasen i botten kommer vi upp i hela 40 knop – också det ett tydligt tecken på att båten är lättdriven.

Markant planingströskel

På minussidan noterar vi markant en planingströskel som i praktiken gör båten omöjlig att trivas med i fartregistret mellan 8-16 knop (ungefär – beroende på belastning, väder, vind och andra omständigheter).

Stor båt i liten förpackning

Se när Skippo testar en liten båt som har alla fördelar som kommer med sådana. Men som också har en del som man bara förväntar sig av större flytetyg.

Äger du en Yamarin 60 Dc?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!